ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο covid-19 και κάποιες αντιδράσεις για τα μέτρα...

Για τον covid-19 τα σχολεία έκλεισαν για μια περίοδο, όπως και οι εκκλησίες, καταστήματα και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Αλλά, για τα σχολεία δεν βγήκε κανείς να πεί ότι κατατρέχονται, δεν βγήκαν οι επιχειρηματίες να λένε ότι κατατρέχονται, παρά μόνο ότι θα περάσουν σκληρές οικονομικές κλπ δοκιμασίες.
Ενώ, παπάδες και πολλοί πιστοί έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν να λένε και να γράφουν ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΤΑΙ!!!

Ότι κυνηγάν και κατατρέχουν ΜΟΝΟ την εκκλησία και θρησκεία επειδή έκλεισαν τις εκκλησιές για μία περίοδο!!!
Τι να πει κανείς και τι να μην πει; Κάποια συμπεράσματα βγάζουμε όμως.
Δικό μου συμπέρασμα: Θρησκοληψία και φανατισμός μόνο, και όχι αγάπη και σεβασμός προς τους αδυνάτους και πάσχοντες που κινδυνεύουν.

Μερικοί τόλμησαν να συγκρίνουν τις εκκλησίες με τα σούπερ μάρκετ!!!

Κατά την γνώμη μου, η ελλαδική εκκλησία, μάλλον κάποιοι παπάδες έδειξαν μικρότητα και όχι μεγαλοσύνη αγάπης και σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Είδαν τον εκκλησιασμό και τις προσευχές στην εκκλησία μόνο σαν δικαίωμα, όπως οι δικαιωματιστές βλέπουν π.χ. την έκφραση της ομοφυλοφιλίας. (Χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα για να τονίσω  αυτό που εννοώ), και μόνο έτσι να το δεις, αυτό το δικαίωμα κανείς δεν θα το απαγορεύσει, έγινε μόνο για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που δυστυχώς ήταν τις άγιες μέρες του Πάσχα, επειδή ήταν ανάγκη να προστατευτούν οι ζωές και η υγεία συνανθρώπων μας.
Λόγω του ότι ήταν τις άγιες μέρες της Μεγάλης εβδομάδας και της Ανάστασης, αυτό ίσως να έκανε μερικούς να αντιδράσουν όπως αντέδρασαν με λόγια και πράξεις.

Ο χριστιανισμός, ή αν θέλετε η ορθοδοξία, δεν είναι ένα εθνικιστικό μας γνώρισμα, δεν είναι εθνικιστικό μας χαρακτηριστικό, παρόλο που ποσοστιαία επικρατεί κατά πολύ σαν θρησκεία στην χώρα μας. Είναι γνώρισμα πανανθρώπινων αξιών που πέρασαν, που σμιλεύτηκαν, αν θέλετε δημιουργήθηκαν μέσα από το Ελληνικό πνεύμα και προορίζονται για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Είναι το πνεύμα που δεν κατατρέχεται, που δεν μπορεί να κατατρεχτεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια