ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μετά τον Έβρο, η Ελλάδα θωρακίζει και τα θαλάσσια σύνορα – Σε ετοιμότητα Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό

Η φωτογραφία είναι από τον Αύγουστο του 2019, όταν σε  μια ημέρα, 13 βάρκες με 547 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν ταυτόχρονα στη Σκάλα Συκαμινιάς, στη Λέσβο
Με ορατό το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να αυξήσει τις ροές των μεταναστών προς τη χώρα μας, η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε όλα τα σενάρια. Τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο Sputnik.
Στην ενίσχυση των συνόρων της στη θάλασσα προχωράει η χώρα μας, αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης νέων μεταναστευτικών ροών.
Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφόρησαν σενάρια, που θέλουν τους Τούρκους, να στέλνουν στη χώρα μας μετανάστες θετικούς στον κορονοϊό.
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο Sputnik ότι, τον πρώτο λόγο στην περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων, εξακολουθεί να έχει το λιμενικό σώμα και για τον λόγο αυτό ενισχύεται. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος αυξήθηκαν αριθμητικά σε όλη την ακτογραμμή της χώρας, κατά το διάστημα του τελευταίου δεκαπενθημέρου. 
Στόχος είναι η άμεση απώθηση οποιουδήποτε σκάφους επιχειρήσει να περάσει τα θαλάσσια σύνορα. 
Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιοι που παρακολουθούν το ζήτημα διαπιστώνουν ότι τον τελευταίο καιρό, πέρα από τις τουρκικές υπερπτήσεις, δεν υπάρχει καμία διέλευση από τη θάλασσα, είτε αυτό πρόκειται για τουρκικό πλοίο ή για βάρκα με μετανάστες. 
«Πριν από λίγες μέρες, βάρκα με μετανάστες επιχείρησε να μπει στον θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας. Ωστόσο, όταν είδε τα σκάφη του Λιμενικού απέναντί της, άλλαξε πορεία και έπλευσε προς τον δρόμο της επιστροφής. Ήταν η μοναδική περίπτωση απόπειρας διέλευσης από τη θάλασσα, εδώ και αρκετό καιρό», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Sputnik.
Σε δεύτερο βαθμό, υπάρχει και το σχέδιο ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού. Από τις αρχές του έτους, τα ελληνικά πολεμικά πλοία αυξήθηκαν στο Αιγαίο και, πλέον, έχουν εντείνει τις περιπολίες τους, ωστόσο, σύμφωνα άλλες στρατιωτικές πηγές, θα υπάρξει περαιτέρω αύξησή τους μόνο σε περίπτωση που παρατηρηθεί τεταμένο κλίμα και αντίστοιχα φαινόμενα προσπάθειας μαζικής εισροής, όπως στην περίπτωση του Έβρου.
Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει την ετοιμότητά της για όλα τα ενδεχόμενα, μέσω δηλώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.
«Παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί μία τέτοια προσπάθεια στα νησιά αυτή τη φορά. Παρατηρούμε μία κινητικότητα στις απέναντι ακτές. Από την άλλη, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Βλέπουμε μία έξαρση των φαινομένων του ιού στην Τουρκία. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πάντα κάνουμε. Να είμαστε έτοιμοι και να πράξουμε ό,τι χρειαστεί, για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να φυλάξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης…», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας.
Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια