ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όλοι βυθιζόμαστε, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αυξάνεται!!!

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 20,8 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Φεβρουάριο 2020 – Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στα 16,5 δισ. ευρώ
Άνοδο κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (9/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω πτώσης στις εισαγωγές της χώρας.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά +1,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 109,3 δισ. ευρώ, έναντι οριακής ανόδου +0,1% τον Ιανουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1%.

Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -1,6% σε μηνιαία βάση, στα 88,5 δισ. ευρώ, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,8% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,7%.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 20,8 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 13,8 δισ. ευρώ και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 16,5 δισ. ευρώ.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +0,4% ενώ αντίθετα οι εισαγωγές κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -2,9%.
Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Κίνα υποχώρησαν κατά -8,9% σε μηνιαία βάση, στα 6,8 δισ. ευρώ, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τις εισαγωγές από την Κίνα, και συγκεκριμένα στο -12% και τα 7,4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Κίνα είχαν υποχωρήσει κατά -6,5% ενώ οι εισαγωγές είχαν σημειώσει ήπια άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τον ίδιο μήνα, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 23,7 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 16,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 17 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια