-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

«Κατηγορώ» Τσιόδρα για ανεύθυνες συμπεριφορές- Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι

Τσιόδρας: Ανεύθυνες συμπεριφορές - Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι - Τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι - Κατέληξε ασθενής από την «Κασταλία» που έχει 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους

Συναγερμός για τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε δύο υγειονομικές δομές, την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία στο Ελληνικό έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. Στην κλινική του Περιστερίου έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα σε
ασθενείς και προσωπικό, ενώ κατέληξε τρόφιμος της Κασταλίας. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οπως έπρεπε τα μέτρα.

Την ίδια ώρα οργισμένος εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.

Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.

Ο κ.Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας είπε ότι από την Κασταλία κατέληξε ένας τρόφιμος που είχε επιβαιωθεί με κορωνοϊό, ενώ ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.

Μετά την επίσκεψη κλιμακίου στη δομή, παρουσία των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, «η δομή στεγανοποιήθηκε», ενώ άλλα 45 δείγματα θα ληφθούν μέχρι το βράδυ. «Οι επιστημονικά, ωστόσο, υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και διοικητικά» προειδοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προς πάσα κατεύθυνση και κατέληξε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση καθηκόντων όσων διαχειρίζονται σε ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσιόδρας βρέθηκε χθες το βράδυ στην Κασταλία και έγινε έλεγχος των μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μετάδοση του κορωνοϊού στον τρόφιμο της κλινικής ενδεχομένως έγινε από ασυμπτωματικό εργαζόμενο.https://www.protothema.gr/


Κορωνοϊός- Χαρδαλιάς: 2 δομές υγείας με κρούσματα- Διερεύνηση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών


Τη διερεύνηση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών για δύο δομές υγείας που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, μια στα δυτικά και μια στα νότια προάστια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

“Τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός σε δύο περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας. Χθες το βράδυ βγήκε 1 κρούσμα θετικό που κατέληξε το πρωί σε δομή με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους. Έχουν ληφθεί 130 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. Σήμερα το μεσημέρι σε άλλη δομή εντοπίστηκαν 28 κρούσματα, 11 στους εργαζομένους, 13 σε τροφίμους, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος διοικητικός και υπεύθυνος επιστημονικός” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα δείγματα, έχουμε να πάρουμε και 45 δείγματα ακόμη μέχρι το βράδυ. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και πειθαρχικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών” ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

Δομή υγείας στα νότια προάστια

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα ένας 90χρονος φιλοξενούμενος εμφάνισε πυρετό. Τον πήγαν σε νοσοκομείο αναφοράς. Έγινε τεστ και βγήκε θετικό. Το νοσοκομείο ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση της δομής. Ο άνθρωπος κατέληξε στις 7 το πρωί, ενώ έμενε σε δωμάτιο με άλλους τρεις.

Ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι

Επίσης σήμερα κατέληξε θετικός αιμοκαθαιρόμενος ο οποίος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είχε σχέση με την κλινική Ταξιάρχαι. Από την κλινική περίπου 6 θετικοί αιμοκαθαιρόμενοι είναι εσωτερικοί ασθενείς. Οι υπόλοιποι είναι στα σπίτια τους.

Ο ασθενής που έκανε αιμοκάθαρση είχε πάει με συμπτώματα εμπύρετος να κάνει αιμοκάθαρση και τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο. Στις 20 Απριλίου πήγε Θριάσιο και μεταφέρθηκε στις 21 ΑΠριλίου στο ΝΙΜΤΣ.

Ο διευθυντής της κλινικής

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει κάνεις ασθενής νοσηλευόμενος σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού που να υπάρχει έστω και ένα κρούσμα. “Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση” είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Περιοχές σε καραντίνα

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα και η μετάβαση στην κανονικότητα σε δύο διαδοχικές φάσεις, το Μάιο και τον Ιούνιο, και με αποστάσεις τουλάχιστον 14 ημερών “Θα προχωράμε εβδομάδα την εβδομάδα, μπορεί να χρειαστεί να μπει φρένο ή να επιστρέψουμε και σε προηγούμενα μέτρα” επισήμανε εξάλλου ο υφυπουργός.

Για την περιοχή της Νέας Σμύρνης - Λάρισας αποφασίστηκε προληπτικά τμήμα του οικισμού παραμείνει σε καραντίνα έως τις 30 Απριλίου. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί και τα 115 δείγματα ήταν όλα αρνητικά” αποσαφήνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στη Θεσσαλία αίρεται το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών από το Σάββατο 25 Απριλίου. Αύριο ολοκληρώνεται και η καραντίνα της δημοτικής ενότητας Μεσοποταμίας.

Επίσης, συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων. Χθες ελέγχθηκαν δύο πτήσεις με επιβάτες με 157 επιβάτες και 1 μόνο τεστ προέκυψε θετικό. Από 20 Μαΐου εως 20 Απριλίου εξετάστηκαν επιβάτες 36 πτήσεων εξωτερικού, συνολικά 2928 άτομα, και το 97,81% βγήκαν αρνητικοί στη νόσο. Στο δήμο Ερμιονίδας και τα 177 τεστ ήταν αρνητικά. Δεν φαίνεται διασπορά, αλλά υπάρχουν περιοριστικοί οροί για προληπτικούς λογούς είπε ο υφυπουργός.

Πηγή: skai.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.