-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Γιώργος Κοντογιώργης : Τα μεγάλα ερωτηματικά για το αύριο των κοινωνιών μετά την Πανδημία

Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 , για την επόμενη μέρα στον πλανήτη μετά την πανδημία του νέου ιού που τον έχει πλήξει και τον τρόπο που συστήματα και εξουσίες , επιδρούν στις κοινωνίες με τις αποφάσεις τους, μίλησε για τις ώρες της αναγκαίας μεγάλης ενδοσκόπησης και προβληματισμού όλων των κοινωνιών. Έθεσε μάλιστα τα μεγάλα ερωτήματα: Που πηγαίνει ο κόσμος.
Οι κοινωνίες ή θα γίνουν θεσμικό μέρος της πολιτείας ή θα γνωρίσουν τα χειρότερα. Η πανδημία ως τροφοδότης αφετηρία για ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας ή για την εδραίωση και την επέκταση των ηγεμόνων της οικονομίας επί των κοινωνιών. Η λύση για να ξαναγίνουν οι κοινωνίες σκοπός της πολιτικής είναι μια: Να κατακτήσουν το μέλλον, και γιαυτο υπάρχει ένας μόνο τρόπος . Να « ιππεύσουν» στο διαδίκτυο και να αξιώσουν συμμετοχή στη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων. Δηλαδή η μεταβολή της εκλόγιμης μοναρχίας που ζούμε σήμερα σε αντιπροσώπευση


Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.