ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καρανίκας: Θυμήθηκε την Μετάνοια και την Συγχώρεση όπως η Μαρία Μαγδαληνή

Επηρεασμένος εμφανώς από το μήνυμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και την ιστορία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ο κ. Καρανίκας αναλύει τους δύο θεμελιώδεις πυλώνες της χριστιανικής θρησκείας

«Μετάνοια και Συγχώρεση» τιτλοφορείται η τελευταία δημόσια παρέμβαση του Νίκου Καρανίκα, του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Επηρεασμένος εμφανώς από το μήνυμα κατάνυξης της
Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και την ιστορία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ο κ. Καρανίκας αναλύει τους δύο θεμελιώδεις πυλώνες της χριστιανικής θρησκείας, στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ευχόμενος «Καλή Ανάσταση» σε όλους:

«Μετάνοια και Συγχώρεση: ό,τι πιο χρήσιμο έχει ειπωθεί, για την κοινωνία και τον άνθρωπο.
Η Μετάνοια θέλει την Αυτοκριτική και αυτή χρειάζεται την Γνώση. Η Μετάνοια όμως, επιθυμεί το κίνητρο, καθώς αποκαθηλώνεται ο Εγωισμός και δεν πρέπει να φέρει καταστροφή αλλά δύναμη, δηλαδή ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει την ανάταση, μια νέα αρχή - στην συνέχεια της ζωής.

Η Συγχώρεση είναι το κίνητρο. Είναι αυτό που επιθυμεί η Μετάνοια, ώστε να προκύψει η κοινή εκδήλωση του αισθήματος της ικανοποίησης από όλη αυτήν την επώδυνη διαδικασία.

Η Συγχώρεση χρειάζεται την Θέληση και αυτή θέλει με την σειρά της να κατεβάσει τον εγωισμό για να δεχτεί την δύναμη που μεταφέρεται από την Μετάνοια που υποδέχεται απο την αποδοχή της ειλικρινής πράξης. Η Συγχώρεση και η Μετάνοια ηρεμούν τον ίδιο τον άνθρωπο, το άτομο που κάνει την αυτοκριτική του και είναι μια πράξη που κάνει καλό και στο Εγώ. Κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει δίχως Μετάνοια και Συγχώρεση. Είτε πιστεύεις στον θεό είτε όχι, υπάρχουν δόγματα στις θρησκείες και όχι μόνο, που αξίζουν να τα υιοθετήσει ο άνθρωπος, η κοινωνία, όπως η Αγάπη για τους άλλους, η Αλληλεγγύη, η Ισότητα, η Συγχώρεση, η Μετάνοια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια