ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γκίκας Μαγιορκίνης : Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου, τι δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας , μέλος του εργαστηρίου επιδημιολογίας- υγιεινής και ιατρικής στατιστικής του ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, Γκίκας Μαργιοκίνης, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε γιατί οι μέχρι τώρα ενδείξεις και στατιστικά της πανδημίας, δείχνουν ότι η διασπορά μπαίνει στην Ελλάδα σε φάση κάμψης εδώ και 8 ημέρες και αν η τάση συνεχιστεί, η χαλάρωση των περιορισμών που ήδη συζητείται στην Επιτροπή, θα αρχίσει να γίνεται και θέμα σχεδιασμού.
Μία χαλάρωση που όταν συμβεί, θα είναι σταδιακή , σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και με διαρκή αιρεσιμότητα στην επανεξέταση της κατάστασης. Ο κ. Μαργιοκίνης είπε ότι το μαθηματικό μοντέλο της Επιτροπής , θεωρεί ότι περίπου 25 χιλιάδες είναι τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, αλλά μπορεί η λάθος εκτίμηση να ανεβάζει τον αριθμό σε 100 χιλιάδες , αν πρόκειται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, τότε η εκτίμηση θα είναι λάθος μεν αλλά ευχάριστος πονοκέφαλος, αφού με τόσο μικρό αριθμό για την ώρα νεκρών, ένα μεγάλο σύνολο της κοινωνίας θα έχει ήδη νοσήσει χωρίς σοβαρές συνέπειες , αποκτώντας ανοσία.

Ο κ. Μαργιοκίνης , σημείωσε ότι τα έγκαιρα μέτρα στην Ελλάδα λειτούργησαν επιπλέον σε συνδυασμό ότι η Ελλάδα δεν είναι κύριος κόμβος στις αερομεταφορές, αλλά και εξαιτίας των γεωγραφικών μας ιδιαιτεροτήτων .


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια