-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Εντείνει τον έλεγχο στις ΜΚΟ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στον έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ με προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων και πιστοποίηση κάθε εμπλεκομένου προσώπου, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σε γραπτή απάντησή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και
τον βουλευτή του κόμματος, Κώστα Χήτα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ενημερώνει σχετικά με το ζήτημα του ελέγχου της δράσης των ΜΚΟ ότι “έχει υπογραφεί και θα προχωρήσουμε άμεσα στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης αντικαθιστώντας την υπ’ αριθ. 7586/2018 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4794 τ.Β’ 26.10.2018)”.

Όπως σημειώνει ο κ. Μηταράκης, για την εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ θα απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχειών, όπως νομιμοποιητικά στοιχεία του φορέα, στοιχεία σύστασης, φορολογικά στοιχεία, στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου στην Ελλάδα, παρεχόμενες υπηρεσίες, υλικοτεχνική υποδομή και απασχολούμενο προςωπικό (αμειβόμενο ή εθελοντές). Επίσης, κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο θα πρέπει να πιστοποιηθεί ατομικά, συμπληρώνει ο κ. Μηταράκης.

Τονίζει, δε, ότι η εγγραφή στο Μητρώο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για τη δραστηριοποίησή τους, όσο και τη συνακόλουθη πιστοποίηση και την ευρύτερη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. “Ως εκ τούτου, προκειμένου μια ΜΚΟ να δραστηριοποιηθεί εντός του πεδίου σε δομές φιλοξενίας θα πρέπει να έχει προηγουμένως εγγραφεί στο Μητρώο. Επιπλέον, οι διοικητές των ΚΥΤ/Δομών εποπτεύουν και ελέγχουν αν η δράση των ΜΚΟ είναι σύμφωνη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κάθε μία εξ αυτών”.

Απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών για τη δράση της ΜΚΟ με την επωνυμία ‘pixelhelper.org’, αναφέρει ότι “βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που τηρούνται στο Μητρώo MKO του Υπουργείου μας, δεν υφίσταται σχετική εγγραφή ΜΚΟ”.-

Πηγή: Κάπιταλ
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.