ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αρχίζει σήμερα στην Κύπρο ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων για τον κορωναϊό

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, τα ευρήματα από τη δειγματοληψία θα συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να χαρτογραφήσει την πορεία του ιού στη χώρα. ΚΥΠΕ

Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων αρχίζει σήμερα στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου για κορωναϊό.

Η διενέργεια ελέγχων γίνεται μετά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 8 Απριλίου και την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, στόχος του ελέγχου είναι να γίνει εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων σε ολόκληρη την Κύπρο με ενεργό λοίμωξη, αλλά και τη σύγκριση του ποσοστού της ενεργούς λοίμωξης, μεταξύ ηλικιακών ομάδων και περιοχών παγκύπρια.

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος και η επεξεργασία των δεδομένων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Απριλίου του 2020.

Εξήγησε ότι η στρωματοποίηση έγινε ανά Επαρχία και ηλικιακή ομάδα και έχει ήδη αρχίσει από χθες η ενημέρωση των εθελοντών, που θα συμμετέχουν στον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι με τη συναίνεση από μέρους τους για συμμετοχή στη διαδικασία, θα καθοριστούν ραντεβού για τη δειγματοληψία στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρά η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των εθελοντών, που θα συμμετέχουν στη δειγματοληψία, σύμφωνα και με τις συστάσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το αρμόδιο Υπουργείο, τα ευρήματα από τη δειγματοληψία θα συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να χαρτογραφήσει την πορεία του ιού στη χώρα.

ΚΥΠΕ / Έμιλη Λάμπρου
Λευκωσία, Κύπρος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια