ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γ. Παππάς : 4 και όχι μία Θεραπείες και το Γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.

Ο παθολόγος και ερευνητής επιδημιολογικά των λοιμώξεων, διαδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιώργος Παππάς, είναι ο πρώτος γιατρός και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα που από τις 27 Ιανουαρίου , μετέτρεψε το προσωπικό του λογαριασμό στο fb , σε ένα ημερολόγιο 24ωρο για τον νέο κορωνοιό, σε μια περίοδο που ο ιός απασχολούσε μόνο την Κίνα.

Όπως είπε , μιλώντας στον 98.4 , χωρίς να είναι σινοφοβικός, τα βασικά στοιχεία μελετών και ερευνών για τον νέο ιό, τελικά δεν τα μάθαμε από την Κίνα, αλλά από την Ιταλία ή τις ΗΠΑ μέσα από τις δραματικές συνέπειες αντιμετώπισης του ιού, παρότι η
Δύση και τα συστήματα υγείας της, άργησαν δραματικά να κινητοποιηθούν με ελάχιστες εξαιρέσεις , όπως η Ελλάδα. Κατά την γνώμη του , τα έγκαιρα μέτρα αλλά και η γεωγραφική κατανομή σε διαμερίσματα στον Ελλαδικό χώρο , έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο , στους χαμηλούς δείκτες της νόσου στην πατρίδα μας.

Ο κ. Παππάς , εξήγησε γιατί χρειαζόμαστε 4 και όχι μία θεραπεία, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται ο κάθε ασθενής, ενώ αναφέρθηκε και στις συγκρατημένα θετικές ενδείξεις κάποιων φαρμακευτικών σχημάτων . Μίλησε ακόμη για το τι και πως γίνεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα όπως είπε όχι ενιαία , αλλά πρωτίστως περιοχικά και με εξαιρετικές προϋποθέσεις και απαιτήσεις , σε περιοχές κατά προτεραιότητα με χαμηλούς δείκτες.

Η ανοσία ή μη ανοσία , αν πάμε σε χαλάρωση των μέτρων προς τις αρχές Μαΐου, έτσι και παραμείνουμε σε χαμηλά ποσοστά, χρειάζονται και εκτεταμένη επιδημιολογική - διαγνωστική έρευνα, ώστε να ξέρεις ως πολιτεία που και πως παρεμβαίνεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια