ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σοφία Ζαφειροπούλου : Μην ρισκάρετε για 1 μήνα με ανοιχτά τα σχολεία

Η γιατρός –ογκολόγος στο Μιλάνο , Σοφία Ζαφειροπούλου, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας , μιλώντας στον 984. Σημείωσε με έμφαση ότι η Ελλάδα που πέτυχε ένα τόσο μικρό αριθμό θνητότητας στα νοσοκομεία από την εισαγωγή κρουσμάτων του νέου κορωνοιού, καλόν θα ήταν να μην ρισκάρει για ένα μήνα λειτουργίας των σχολείων , να αλλάξει άρδην προς το αρνητικό το κλίμα αυτό, μετατρέποντας σε ανεξέλεγκτη την μετάδοση στο πληθυσμό που έχει τόσο χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και άρα αντισωμάτων και ενδεχόμενης ανοσίας.
Εκτός αν καθημερινά η Ελλάδα για αυτό το μήνα είπε, έχει την δυνατότητα για χιλιάδες τεστ και αντίστοιχες ιχνηλατήσεις. Η κ. Ζαφειροπούλου αναφέρθηκε στα μεγάλα λάθη στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας στην Βόριο Ιταλία, το ρόλο που έπαιξε στην περιοχή η θέση μεταφορικού και βιομηχανικού κόμβου για χιλιάδες πολίτες από όλο το κόσμο και από την Κίνα, αλλά και η μη παρουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να νοσήσουν στα νοσοκομεία.

Όπως είπε , πλέον μία κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή από τα 6-8 σχήματα που έχουν δοκιμαστεί στο πρώτο στάδιο εμφάνισης της νόσου σε κάποιον, μπορεί να τον βοηθήσει να την περάσει ήπια και κατά την ίδια είναι προτιμότερη από ένα εμβόλιο που του χρόνου όσο γρήγορα και να βρεθεί μπορεί από την μετάλλαξη του ιού να μην κάνει σωστή δράση. Κατά την ίδια πάντως , το πιθανότερο είναι ο νέος κορωνοιός όπως και οι παλιότεροι , μετά την έξαρση κυκλοφορίας του να «χαθεί» εντελώς ξαφνικά όσο απότομα εισέβαλλε στην ζωή μας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια