ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η κυβέρνηση ακυρώνει τον εαυτό της και το ελληνικό κράτος, με στροφή 180 μοιρών στο λαθρομεταναστευτικό!

Επισημοποιήθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου, η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασύλου των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να περάσει «στα κρυφά» αυτή την εξέλιξη, αναφερόμενη μεν στο ότι ξεκινούν πάλι οι διαδικασίες για το άσυλο και δεν ισχύει πέραν του
Μαρτίου η αναστολή, χωρίς όμως να διευκρινίσει ότι δικαίωμα θα είχαν να υποβάλλουν αιτήσεις και όσοι μπήκαν στη χώρα τον Μάρτιο και για τους οποίους υποτίθεται ότι είχαν δημιουργηθεί ειδικά κέντρα «επιστροφής», όπως ονομάζονταν, προκειμένου να μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία ή τις χώρες καταγωγής τους.

Η αποκάλυψη όμως -με πανηγυρικό μάλιστα τρόπο- από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι και αυτοί θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για άσυλο, προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα μας, ανάγκασε τα κυβερνητικά στελέχη να παραδεχθούν την αλήθεια.

Προκειμένου να μετριάσουν τις αντιδράσεις, οι κυβερνητικοί υπογραμμίζουν ότι ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή η διαδικασία δεν προχωρά, λόγω κορωνοϊού, καθώς είναι κλειστές οι υπηρεσίες. Πρόκειται περί ενός φτηνού τεχνάσματος, που ξεκάθαρα σκοπό έχει να πείσει τους Έλληνες ότι οι συγκεκριμένοι θα επιστραφούν, κάτι το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, αφού η… ουρά των επιστροφών είναι τεράστια.

Επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο
Ταυτόχρονα ακόμη μία φορά αρχίζουν οι επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο, προκειμένου να μας πείσουν ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να εξετάσει τις αιτήσεις όλων αυτών που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ερντογάν και περιγράφηκαν ως… εισβολείς από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη.

Ξεχνούν βέβαια να μας πουν αυτά που έλεγαν τον Μάρτιο, περί της απόφασης της Ισπανίας να επαναπροωθήσει -δίχως να εξετάσει αιτήσεις για άσυλο- Αφρικανούς που με τη βία είχαν παραβιάσει τα σύνορά της. Απόφαση που δικαιώθηκε μάλιστα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και είχε περιγραφεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ως ένα «όπλο» στη φαρέτρα της χώρας μας για την αντιμετώπιση της έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και έτσι έχουμε την τραγικοκωμική κατάσταση, τα κυβερνητικά στελέχη να προειδοποιούν σε διεθνή φόρα για επανάληψη των προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας, τους βουλευτές να προειδοποιούν για την αποστολή μεταναστών με κορωνοϊό στην επικράτεια και ταυτόχρονα τη «δικαίωση», στην πράξη, των εισβολέων του Μαρτίου.

Πηγή: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια