ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ξεπέρασαν τους 100.000 οι θάνατοι από τον κορωναϊό παγκοσμίως


Βαρύς είναι ο "φόρος” που καταβάλλει ο πλανήτης στον "βωμό” του κορωναϊού, καθώς αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο αριθμός των θανάτων που προκαλεί η πανδημία, με τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τις 100.000 παγκοσμίως.

Με την πανδημία να "καλπάζει” σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των θυμάτων
διπλασιάστηκε σε διάστημα σχεδόν μιας εβδομάδας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο κορωναϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές. Τη στιγμή όμως που οι χώρες που επλήγησαν σε πρώτη φάση περισσότερο από την πανδημία, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα, βλέπουν πλέον δραστική μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, η Ευρώπη και κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που έχουν "χτυπηθεί” περισσότερο από τον κορονοϊό ακόμη αγωνίζονται να επιπεδοποιήσουν την καμπύλη.

Στις ΗΠΑ από την άλλη, αυξάνονται οι ελπίδες ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Η Νέα Υόρκη, που αποτελεί και το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, ανέφερε μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων αυτήν την εβδομάδα, παρότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσει κανείς με σιγουριά.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν την Τετάρτη ότι υπάρχουν "σαφείς ενδείξεις" ότι τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωναϊού που έχει ληφθεί αποδίδουν, αν και σημείωσαν ότι ακόμη η κατάσταση είναι κρίσιμη στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωναϊού ξεπέρασε τις 50.000 παγκοσμίως στις 2 Απριλίου, λίγο αφότου τα κρούσματα σε όλο τον πλανήτη υπερέβησαν το 1.000.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins, ωστόσο χρειάστηκαν μόλις 8 ημέρες για να εκτοξευθεί ο αριθμός των νεκρών πάνω από τις 100.000.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πανεπιστημίου, την Παρασκευή τα κρούσματα του κορωναϊού που έχουν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη ανέρχονται τουλάχιστον σε 1.650.210, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τους 100.376.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι ΗΠΑ με 475.749 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, η Ισπανία με 157.053, η Ιταλία με 147.577, η Γερμανία με 119.624 και η Γαλλία με 118.790 κρούσματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια