-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Εγρήγορση για το Internet και τις τηλεπικοινωνίες, λόγω αυξημένης χρήσης

Η συνεχής και όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα λειτουργία των τηλεπικοινωνιών στο σύνολο της χώρας, καθώς μπαίνουμε στην εποχή της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης λόγω του κορονοϊού, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των παρόχων.
Με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να εφαρμόζουν πρακτικές απομακρυσμένης εργασίας, αλλά και τα παιδιά να παραμένουν στα σπίτια τους, η χρήση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών αυξάνεται συνεχώς.

Για αυτό το λόγο απαιτείται διαρκής εγρήγορση και παρακολούθηση των φορτίων που θα δέχονται οι υποδομές το επόμενο διάστημα.

Οι πιθανές ενέργειες που θα απαιτηθούν βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους επικεφαλής των εταιρειών ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet όπου εξετάστηκαν τα δεδομένα και συζητήθηκαν ενέργειες για τη διαχείριση του αναμενόμενου αυξημένου φόρτου στα δίκτυα.

Ακόμη, σήμερα οι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την ετοιμότητα των υποδομών της χώρας.

Συντονισμός
Η πιθανότητα πάντως να έχουμε ένα γενικευμένο διαδικτυακό ή τηλεφωνικό "blackout” είναι μικρή.

"Κανένα δίκτυο δεν είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί στο 100%.

Αν για παράδειγμα αποφασίσουμε όλοι οι Αθηναίοι να ανοίξουμε τις βρύσες μας την ίδια στιγμή σίγουρα θα παρατηρήσουμε τουλάχιστον πτώση της πίεσης του νερού”, σημειώνει στο Capital.gr αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

"Έχοντας αυτό ως δεδομένο και χωρίς πανικό χρειάζεται ένας συντονισμός Πολιτείας – Παρόχων, κυρίως για να διορθωθούν άμεσα όποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στην λειτουργία των τηλεπικοινωνιών, αν αυτά βεβαίως εμφανιστούν. Και αυτό απαιτείται λόγω της αυξημένης χρήσης αλλά και επειδή οι ίδιες οι εταιρείες προσαρμόζουν και αυτές τον τρόπο λειτουργίας του βάσει των νέων συνθηκών που δημιουργεί ο κορονοϊός”, συμπληρώνει.

Έτσι, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη, Πολιτεία και Πάροχοι παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να παρεμβαίνουν ουσιαστικά και εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο, ώστε να διασφαλίζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η αποτελεσματική λειτουργία των λύσεων τηλεργασίας που χρησιμοποιούν τόσο φορείς του Δημοσίου όσο και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

O δεκάλογος του υπουργείου και οι πρόσφορες
Υπ’ αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προχώρησαν στη σύσταση ενός "δεκαλόγου" για την υπεύθυνη και ορθολογική χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Μεταξύ άλλων συνίσταται η αποφυγή των διαδικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας (κυρίως videostreaming) κατά τις ώρες 09:00 με 18:00 όπου αναμένεται έντονη χρήση του δικτύου λόγω εργασίας, η αποφυγή αποστολής μεγάλων αρχείων χωρίς λόγο και η τηλεφωνική επικοινωνία με σταθερές γραμμές και όχι από το κινητό.

Εκτός όμως από τις οδηγίες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κάλεσε χθες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους που παρέχονται με συνδρομή, μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Η πρωτοβουλία έχει τίτλο #DigitalSolidarityGR, και θα είναι αναρτημένη στην "Ελληνική Συμμαχία" της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Άμεσα πρόκειται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και η σχετική πλατφόρμα.

Ειδικά για τις τηλεπικοινωνίες, παράγοντες του υπουργείου θεωρούν πως τα δωρεάν δεδομένα που ενδεχομένως θα προσφέρουν οι εταιρείες μπορούν να αποτελέσουν δικλείδα ασφαλείας για τους συνδρομητές που μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη σταθερή σύνδεση internet.

Ξεκίνησε η Cosmote
Ήδη χθες το απόγευμα η Cosmote ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της πολιτείας #DigitalSolidarityGR παρέχοντας δωρεάν mobile data 15GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής για τριάντα ημέρες. Ακόμη παρέχει δωρεάν χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα στους συνδρομητές της σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ διαθέτει δωρεάν τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω του YouTube.

Σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, ο Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) προχώρησε στη δημιουργία ειδικής ενότητας στο portal του (www.sepe.gr), όπου θα αναρτώνται οι λύσεις και εφαρμογές, οι οποίες συνδράμουν στον περιορισμό των προσωπικών επαφών και κατά συνέπεια, στη μετάδοση του Covid-19 και παρέχονται δωρεάν.


Του Κώστα Κετσιετζή
capital.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.