-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Το Eurogroup αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάδα για τον κορωναϊό και τις απειλές από την Τουρκία

Γενική άποψη συνεδρίασης του Eurogroup. Πηγή: European Union
Η ευελιξία που αποφάσισε το Eurogroup σε σχέση με την εφαρμογή των κανόνων του συμφώνου σταθερότητας (ΣΣΑ) θα ισχύσει και για την εντός καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας Ελλάδα, διευκρίνισε η Προεδρία του Eurogroup.

Συγκεκριμένα και για την Ελλάδα, όπως και για όλα τα άλλα κράτη μέλη, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προσωρινών δημοσιονομικών μέτρων που θα ληφθούν ως απάντηση στον κορωνοϊό θα εξαιρεθούν κατά την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Το Eurogroup συζήτησε εξάλλου και την 5η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, δίνοντας εύσημα στην ελληνική Κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

“Καλωσορίζουμε την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί”, σημείωσε ο Πρόεδρος Σεντένο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει για 5η συνεχή χρονιά να επιτύχει και να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους της σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

“Η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό”, ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ σημείωσε:

“Μιλήσαμε πολύ σύντομα για την Ελλάδα, η έκθεση είναι θετική, παρόλο που υπάρχουν κάποιες αδυναμίες”. Επεσήμανε ότι ήταν στην Αθήνα πριν από μία εβδομάδα και κατέγραψε ότι “η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο μεγάλες κρίσεις, την πανδημία του κορωνοϊού και το μεταναστευτικό”, ξεκαθαρίζοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.

“Οπότε η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη”, διευκρίνισε ο επικεφαλής του ESM.

Δήλωσε ότι “εντυπωσιάστηκα από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα παρά τις εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός μου είπε ότι ακριβώς για αυτούς τους λόγους η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις”.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ
Αθανάσιος Αθανασίoυ – Βέλγιο/Βρυξέλλες

https://hellasjournal.com/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.