-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Αναπάντεχο: Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα ποσοστά καπνιστών που νόσησαν από Covid-19 στην Κίνα!


Αλλάζει τη γενικότερη αντίληψη γύρω από τη σχέση καπνίσματος και Covid-19 η μελέτη του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, καρδιολόγου και ερευνητή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σύμφωνα με την οποία καπνιστές ήταν μόνο ένα μικρό ποσοστό όσων νόσησαν στην Κίνα!Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, από το σύνολο των 1.546 νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία της Κίνας μόλις το 10,2% κάπνιζε. Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς τα ποσοστά καπνιστών είναι ιδιαίτερα υψηλά στη συγκεκριμένη χώρα και, σύμφωνα με τους ερευνητές, το αναμενόμενο ποσοστό των ασθενών που κάπνιζαν θα έπρεπε να είναι 31,3%.

Στη μελέτη, που έχει ήδη κατατεθεί προς δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό, συμμετείχαν ακόμα η καθηγήτρια Αναστασία Μπαρμπούνη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο Raymond Niaura από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στη νόσο Covid-19. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και αναφορές στα μέσα ενημέρωσης υποδηλώνουν ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προσβολής από τον SARS-CoV-2», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές στο περιεχόμενο της μελέτης.

Και συνεχίζουν, λέγοντας ότι «ο επιπολασμός (= συχνότητα στον γενικό πληθυσμό) καπνίσματος μεταξύ των νοσηλευόμενων περιπτώσεων Covid-19 στην Κίνα ήταν ασυνήθιστα χαμηλός, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Ο πραγματικός επιπολασμός καπνίσματος σε νοσηλευόμενους με Covid-19 ήταν περίπου το ένα τρίτο του αναμενόμενου επιπολασμού».►https://www.newsbreak.gr/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.