ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η πορεία καταστροφής του Boris Johnson εις βάρος της κοινωνίας

Φανούλλα Αργυρού

Αποκαλυπτικό το άρθρο στους Κυριακάτικους Τάιμς του Λονδίνου στις 22.3.2020 με τίτλο « Οι 10 μέρες που σόκαραν τη Βρετανία και άλλαξαν το έθνος για πάντα – Το παρασκήνιο πως ο Boris Johnson άλλαξε τις προτεραιότητες του: πρώτα να σώσουμε ζωές και μετά η οικονομία». Συγγραφείς, ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Tim Shipman και η αναπληρώτρια πολιτική συντάκτρια Caroline Wheeler.

Αναφέρθηκαν οι συγγραφείς επικαλούμενοι έγκυρες πηγές, σε έντονες διαφωνίες και διαξιφισμούς στο πρωθυπουργικό γραφείο μεταξύ των πολιτικών και των συμβούλων του Πρωθυπουργού. Αρχικά οι σύμβουλοι του υποστήριζαν την στρατηγική για «αγέλη ανοσίας» (herd immunity) έγραψαν, παραθέτοντας διάφορα σημεία διαφωνίας μεταξύ των πολιτικών και των συμβούλων.

Η σημαντικότερη όμως είναι η αποκαλυπτική τους αναφορά στις δηλώσεις του Πολιτικού Σύμβουλου του Πρωθυπουργού, του κατά τα άλλα «αμφιλεγόμενου» Dominic Cummings, ο οποίος σε μια συνομιλία προς τα τέλη του Φεβρουαρίου 2020 σύμφωνα με τους δημοσιογράφους φέρεται να είπε τα εξής: «Η αγέλη ανοσίας προστατεύει την οικονομία και αν αυτό σημαίνει κάποιοι συνταξιούχοι πεθαίνουν τι έγινε».

“Herd immunity protect the economy and if that means some pensioners die, too bad”.

Στη συνεδρία με τους εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης στις 12 Μαρτίου 2020, σε κάποια στιγμή o Cummings αιφνίδια άλλαξε άποψη, έγραψαν, τότε ήταν που του κτύπησε και κατάλαβε ότι είχε βοηθήσει να προωθηθεί μια πορεία καταστροφής. Μέχρι τότε τα θύματα στη Βρετανία ήσαν λιγότερα από εκείνη στην Ευρώπη. Τώρα είναι στο δρόμο της Ιταλίας…

« Ο Cummings από ένθερμος υποστηρικτής της αγέλης ανοσίας και άστε τους ηλικιωμένους να πεθάνουν, έγινε υποστηρικτής του κλείστε τη χώρα και την οικονομία» είπε Συντηρητικό στέλεχος, έγραψαν στο κείμενό τους οι συντάκτες των «Κυριακάτικων Τάιμς».

Το δημοσίευμα επίσης τονίζει ότι τόσο ο Υπουργός Υγείας Mat Hancock όσο και ο Πρωθυπουργός Boris Johnson ήσαν αντίθετοι με την στρατηγική της «αγέλης ανοσίας». Ο τελευταίος έγραψαν, μισά τις λέξεις αυτές γιατί συνεπάγονται πως είναι εντάξει να πεθάνει ο κόσμος, το ίδιο και ο Υπ. Υγείας.

Έρευνες

Το άρθρο μεταξύ άλλων για τις διαφωνίες στο πρωθυπουργικό γραφείο, ανέφερε και τη δήλωση Εργατικού βουλευτή ο οποίος τόνισε ότι, όταν επανέλθουν τα πράγματα σε ομαλότητα θα προωθηθούν δύο δημόσιες έρευνες. Μία διεθνή για το πώς εμφανίστηκε και ποίοι ευθύνονται ουσιαστικά για την διασπορά του θανατηφόρου ιού GOVID-19 και μία τοπική (βρετανική) για την στρατηγική και πως χειρίστηκε η βρετανική κυβέρνηση το όλο θέμα της πανδημίας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (22.3.2020) εκπρόσωπος της πρωθυπουργικής κατοικίας, σύμφωνα με την «Γκάρτιαν» διέψευσε ως δυσφημιστικά τα όσα αποδίδονται στον Dominic Cummings. ΄Όμως η «Γκάρτιαν» πρόσθεσε και τα εξής για τον πρωθυπουργικό πολιτικό σύμβουλο:

«Είναι» έγραψε, «αμφιλεγόμενο πρόσωπο μέσα στην κυβέρνηση, συχνά εμφανίζεται ως ιδεολόγος και κρυφή δύναμη πίσω από τον πρωθυπουργό Johnson. Τον Ιανουάριο ο Cummings κάλεσε “misfits and weirdos” (ανώμαλα άτομα) να εργαστούν στο 10 Downing Street, όσοι παίρνουν επιδόματα να ενθαρρυνθούν να κάνουν λιγότερα παιδιά και το Σύστημα Υγείας να επιχορηγήσει την επιλογή βρεφών με ψηλότερο IQ.»

Dominic CummingsO Dominic Cummings (The Guardian 22.3.2020)

Να προσθέσω: 1) ότι ο 48χρονος (1971) Cummings, μεταξύ των όσων καταγράφονται για την συμπεριφορά του, το 2012 κατηγορήθηκε και για bullying εναντίον γυναίκας ανώτερης δημοσίου υπαλλήλου. Με αποτέλεσμα η γυναίκα να κερδίσει £25,000 αποζημίωση. Τότε ο Cummings εργαζόταν στο Υπουργείο Παιδείας και στην ομάδα του Michael Gove ως ειδικός σύμβουλος στο Τμήμα Εκπαίδευσης. Από το 2019 βρέθηκε σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ως υποστηρικτής του Brexit…

PM coronavirus press conference2) Οι «Κυριακάτικοι Τάιμς» στην προηγούμενη τους έκδοση στις 15.3.2020 είχαν γράψει επιγραμματικά ότι ο Dominic Cummings είχε συνάψει μια συμμαχία με τον Sir Patrick Vallance (τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού) αλλά δεν είχαν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο τελευταίος υποστήριζε μαζί με τον Ιατρικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού Δρ. Chris Whitty (οι δύο που εμφανίζονταν μαζί με τον Πρωθυπουργό ως οι ειδικοί του σύμβουλοι) την «αγέλη ανοσίας» για το 60 μέχρι 80% του λαού να προσληφθεί από τον ιό για να την εξασφάλιζαν. Όταν το αποτέλεσμα θα ήταν η θανάτωση κοντά μισού εκατομμυρίων ανθρώπων κατά συντριπτική πλειοψηφία ηλικιωμένων… Ο υπουργός Υγείας Mat Hancock ήταν που στις 15.3.2020 βγήκε με δήλωση στο τηλεοπτικό Σκάι στο Λονδίνο ότι η «αγέλη ανοσίας» δεν ήταν πολιτική της κυβέρνησης…

Να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι: Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Naftali Bennett

Πάντως ότι ο στόχος του θανατηφόρου κορωνοιού GOVID-19 είναι όντως οι ηλικιωμένοι, μας το είπε ξεκάθαρα, καλύτερα δεν γινόταν, με λίγα λόγια, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Naftali Bennett, στο δίγλωσσο μήνυμα του, στα εβραϊκά και στα αγγλικά. (Βλέπε Sigmalive 21.3.2020 και το βίντεο στην ιστοσελίδα πιο κάτω).

«Πέραν της κοινωνικές απόστασης, πέραν των testing, testing, testing, είναι να χωρίσουμε τους ηλικιωμένους από τους νεότερους. Ο πιο σημαντικός θανατηφόρος συνδυασμός είναι για τη γιαγιά να αγκαλιάζει τον εγγονό. Γιατί αυτός ο κορωνοιός είναι μοναδικός υπό την έννοια ότι είναι θανατηφόρος για τους ηλικιωμένος περισσότερο από τους νεότερους. Κρατηθείτε μακριά από το παππού και τη γιαγιά. Επικοινωνείτε μέσω WhatsApps and Skype , τηλέφωνο κτλ. Να τους παίρνετε φαγητό, αλλά να μην μπαίνετε στο σπίτι γιατί τους θέτετε σε κίνδυνο…» Δεν θα μείνουν για πάντα απομονωμένοι είπε, θα βγουν σε λίγους μήνες όταν θα είναι πλέον ασφαλές…

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/3262020926Eleftheria_1017.pdf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια