ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μασσαλία: Σταμάτησαν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού – Ενθαρρυντικά νέα


Τι συνέβη σε ασθενείς-εθελοντές...
Στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας φαίνεται πως υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ, 24 ασθενείς έλαβαν το φάρμακο Plaquenil.

Το εν λόγω φάρμακο έχει ως βάση του την υδροξυχλωροκίνη. Θετικό είναι πως τα αποτελέσματα ήταν σε καλή κατεύθυνση.

Όπως μεταδίδεται, έπειτα από την λήψη 600 mg χλωροκίνης ημερησίως για δέκα ημέρες, 18 ασθενείς θεραπεύτηκαν και μετά από έξι μέρες δεν ήταν πια φορείς του κορωνοϊού.

Πρόκειται για
το 75% τον ασθενών που πήραν το φάρμακο.

Οι εθελοντές-ασθενείς, οι οποίοι προέρχονταν από την «ελληνική» Νίκαια και την Αβινιόν, δεν είχαν ακολουθήσει καμία άλλη θεραπεία πιο πριν.

Μάλιστα, τα αποτελέσµατα ήταν ακόμα πιο ενθαρρυντικά σε ασθενείς, οι οποίοι ταλανίζονταν από κλινικά συµπτώµατα του αναπνευστικού εξαιτίας του κορωνοϊού. Σημειώνεται πως αυτά τα συμπτώματα μπορούν να οδηγήσουν σε βακτηριακή πνευµονία. Στους εν λόγω ασθενείς δόθηκε υδροξυχλωροκίνη συνδυαστικά µε αζιθροµυκίνη (zithromax).

Ο καθηγητής Ραούλ, ένας εκ των κορυφαίων λοιµωξιολόγων της Γαλλίας ανέφερε πως η αζιθροµυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό που έχει αποδειχθεί ότι µειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των ατόµων µε ιογενείς λοιµώξεις.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσµατα του Dr. Ραούλ «μαγνήτισαν» το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και µεγάλης φαρµακοβιοµηχανίας! Οι επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας γνωστοποίησαν πως διαθέτουν στις γαλλικές Αρχές εκατοµµύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης, που θα µπορούσαν να χορηγηθούν σε περίπου 300.000 ασθενείς.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά ανεξάρτητες έρευνες πάνω στο θεραπευτικό σχήμα του καθηγητή Ραούλ, µε σκοπό την επαλήθευση της αποτελεσµατικότητάς του κατά του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Realnews.gr, enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια