ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ταξιαρχία των «χρήσιμων- φανατικών»

...ενώ ο πρόεδρος τους Αλέξης Τσίπρας τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για δημιουργικό, οικογενειακό cocooning και αυτοπεριορισμό, με μικρές ανώδυνες αποκλίσεις για να επιτεθεί στον καπιταλισμό που καταστρέφεται από τον κορωνοιό! ΄
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βέβαιο πως ευγνωμονεί κάθε μέρα την καλή του τύχη. Την διπλά καλή του τύχη, για την ακρίβεια. Επειδή δεν είναι σήμερα πρωθυπουργός και επειδή δεν έχει υπουργούς (και στελέχη) αυτούς με τους οποίους κυβέρνησε.

Πολλοί εκ των οποίων σήμερα συγκροτούν την ταξιαρχία των «χρήσιμων φανατικών» που προ-οικονομούν και προαναγγέλουν νέα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, σε μια χώρα η οποία ,στο καλύτερο σενάριο θα έχει αποφύγει δυσανάλογες ανθρώπινες απώλειες, αλλά θα βρεθεί ριγμένη σε έναν νέο κύκλο οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας.

Ο «εμβληματικός» σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Νίκος Καρανίκας, αντελήφθη ότι στις τράπεζες μπήκαν νέα capital control και φχαριστήθηκε που είχε τη χαρά να κάνει διασπορά ενός ψεύδους που ξέρει ότι μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα καρδιοχτύπια στους συνταξιούχους ακόμη και από τον κίνδυνο του κορονοιού.

‘Αγνοια και προσωπική ελαφρότητα ενός ….Καρανίκα; Ας μην είμαστε όσο «αφελείς» θέλει να δείχνει ο ίδιος.

Στην ίδια ταξιαρχία το βαρύ πυροβολικό ο Παύλος Πολάκης διατάζει τον Βασίλη Κικίλια «κάντε αυτά που λέω ΤΩΡΑ!!!» και δια του επιπολασμού δημιουργεί εντυπώσεις για την επίταξη και το καθεστώς διάθεσης των ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ.

Ενώ γνωρίζει πως σε αυτές τις κλίνες εδώ και μέρες έχουν μεταφερθεί όλοι όσοι νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων για να αδειάσουν θέσεις για τους βαριά νοσούντες από κορωνοιό.

Αυτά που προς τιμή του και ξέρει και λέει δημόσια ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, από τα λίγα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν συναίσθηση των στιγμών και στέκεται στο ύψος τους.

Από την εφεδρεία επανέκαμψε και ο κ. Νίκος Τόσκας , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ και ο άνθρωπος που έξυνε το κεφάλι του μετά την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι να δει τα λάθη που είχαν γίνει και δεν έβλεπε κανένα.

Από εκείνη την ημέρα εξάσκησε επαρκώς την όραση του και τις γνώσεις του και από απόστρατος υποστράτηγος τεθωρακισμένων έγινε εξπέρ στους ιούς και στο biosecurity. «

‘Εγιναν πολλά λάθη (σσ στην αντιμετώπιση του κορωνοιού) αλλά δεν είναι η ώρα του ξεμπροστιάσματος» εκτίμησε ο κ. Τόσκας αποτιμώντας το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πανδημία!

Την «ταξιαρχία των φανατικών» απαρτίζουν και άλλα πολιτικά στελέχη αλλά και αρκετοί πολίτες που ανησυχούν για τις ελευθερίες τους και μιλούν για χούντα αλλά κατά βάθος αναπολούν όσο τίποτα εκείνους τους τους εθνικό- πατριωτικούς χορούς και τα πανηγύρια στο Σύνταγμα το 2015 και τις αγκαλιές θριάμβου των κ. Τσίπρα και Καμμένου

Αυτοί ως φανατικοί και γελασμένοι ρίχνονται σε μια «μάχη» χωρίς εχθρό.

Υπηρετούν όμως έναν σκοπό. Να φανεί πόσο «υπεύθυνος» είναι ο κ. Τσίπρας που διαφημίζει το «Εμείς μένουμε σπίτι , εσείς εξοπλίστε την Υγεία».

Αλλά για να του κρατήσουν ανοιχτή την option ενός ξεκαθαρίσματος στη βάση του αναπαλαιωμένου δισ συνθήματος «ραντεβού στα γουναράδικα».

Οι μέρες που ζούμε αλλάζουν εμάς και τον κόσμο μας.

Αλλάζουν δραματικά τους νέους ανθρώπους. Αποκτούν τις δικές τους μνήμες πολέμου.

Τις δικές τους καταγραφές για τις ηγεσίες και τους ηγέτες. Για τον λαϊκισμό. Για όλα.

Ακόμη και για την εκθετική καθοδική καμπύλη του ΣΥΡΙΖΑ…

Κατερίνα Γαλανού


liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια