ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη με γάντζους και σχοινιά


Για τρίτη φορά σε ένα 24ωρο στο ελληνικό έδαφος έπεσαν χημικά και δακρυγόνα καθώς και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Περίπου 200 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πλευρά και άρχισαν να ρίχνουν τα χημικά πίσω από τον φράχτη. Από την πλευρά τους, οι ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη νερού και μηνύματα σε έξι διαφορετικές γλώσσες ότι τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μετανάστες πήγαν να ρίξουν τον φράχτη με γάντζο και σχοινιά που τραβούσαν περισσότερα από 20 άτομα, τόσο το πρωί του Σαββάτου όσο και το απόγευμα της Παρασκευής. Την πρακτική αυτή αποκαλύπτει και φωτογραφία - ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ. Εξάλλου, με βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ διακρίνεται η απόπειρα να πέσει ο φράχτης ακόμη και με στρατιωτικό όχημα.

Πρόκειται για μεταλλικό γάντζο μεγέθους 50-60 εκατοστών, και βάρους περίπου 6 κιλών, με σχοινί μήκους περίπου 20 μέτρων. Πάντως οι μετανάστες δεν κατάφεραν να ρίξουν το πλέγμα και τους φράκτες, ωστόσο ανάβουν φωτιές για να μαλακώσει το μέταλλο ώστε να κόψουν ευκολότερα το πλέγμα με βοήθεια το προπέτασμα καπνού των τουρκικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες δεν έρχονται πλέον στην Αδριανούπολη, καθώς οι τουρκικές αρχές διαμηνύουν στους μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην πόλη να μεταφερθούν νοτιότερα αν θέλουν να δοκιμάσουν να περάσουν τα σύνορα. Αυτή τη στιγμή πάντως, έχουν παραμείνει περίπου 6.000 με 7.000 μετανάστες στο Παζάρ Κουλέ.

Επίσης, μετά την απαγόρευση διελεύσεων μεταναστών στο Αιγαίο από τον Ταγίπ Ερντογάν δεν καταγράφονται πλέον προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στα νησιά, δείγμα των δυνατοτήτων ελέγχου που έχουν, αν θέλουν, οι τουρκικές αρχές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια