ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Έβρος: Καταιγισμός δακρυγόνων από το τουρκικό έδαφος


Αμείωτη η ένταση

Συνεχής είναι η ρίψη δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά προς το ελληνικό έδαφος, σε μια προσπάθεια των τουρκικών αρχών να βοηθήσουν τους μετανάστες να σπάσουν τον φραγμό των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες αποτρέπουν κάθε προσπάθεια παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου συνεχίζονται προσπάθειες από μετανάστες για εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, με τους άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να εκτοξεύουν βροχή δακρυγόνων προς τις ελληνικές δυνάμεις που φυλάνε τα σύνορα.

Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, σήμερα το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονταν γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης.

Οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους ενώ ο αέρας δεν βοηθά τους Τούρκους και ο καπνός από τα δακρυγόνα που ρίχνουν επιστρέφει προς το τουρκικό έδαφος. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ελλάδας απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Έβρου, έγιναν 27 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Παράλληλα, αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 1.269 περιπτώσεις.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, εκτόξευσαν χημικά δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο ενώ παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια