-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Πώς είναι στατιστικά έγκυρο το υψηλό ποσοστό θανάτων στους ηλικιακά μεγαλύτερους εφόσον τους αφαιρούν τους αναπνευστήρες τους ναρκώνουν και πεθαίνουν ;


Ποιος θα περίμενε ότι θα  κάναμε τέτοιες σκέψεις αλλά και διαπιστώσεις σε μια Ευρωπαϊκή χώρα το 2020;

Ακούσαμε από τα ΜΜΕ Έλληνες γιατρούς από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, αλλά και από γιατρούς της κάθε χώρας ότι αποφασίζουν μέσα από το ιατρικό προσωπικό, που θα ΄δώσουν αναπνευστήρες, σε ποιας ηλικίας άτομα και σε ποια όχι …
(Αυτό είναι σχετικό γιατί εάν ένας, του ιατρικού προσωπικού, έχει την μητέρα του 85 χρονών θα της βγάλει τον αναπνευστήρα για να το δώσει σε έναν άγνωστο 40αρη;…) Αυτό όπως εξηγούν γίνεται γιατί οι νεότεροι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης από τους 65 χρονών και άνω . Αυτούς απλά τους ναρκώνουν για να πεθάνουν ήρεμα…

Αναρωτιέμαι, στην Ελλάδα …Εάν υπάρξει σε λίγο, που απευχόμεθα, τέτοια κατάσταση …Υπάρχει κάποιος νόμος που επιτρέπει να γίνεται αυτό; …Υπάρχει επιτροπή που έχει το νόμιμο δικαίωμα να «καταδικάζει» ουσιαστικά ανθρώπους σε θάνατο μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας ;

Ο υψηλός Ευρωπαϊκός πολιτισμός βλέπουμε ότι λειτουργεί κάθε άλλο παρά δικαιώνοντας την φήμη του. Κατάσχουν  προϊόντα από τρίτους για άλλους που έτυχε να περάσουν μέσα από τα σύνορά τους καταδικάζοντας τις χώρες που τους ανήκουν και έχουν προβλέψει την απόκτησή τους αρπάζοντάς τους ζωτικά αγαθά για την επιβίωσή τους .
Βλέπε Γερμανία Τσεχία με παραγγελίες από Κίνα για την Ελλάδα Βλέπε Ιταλία όπου παρήγγειλε αναπνευστήρες από Ιταλική βιομηχανία η Ελλάδα και τα κατάσχεσε το Ιταλικό κράτος. Βλέπε Τουρκία με υγειονομικό υλικό προς Ελλάδα που κατάσχεσε  και διάφορα άλλα μεταξύ κρατών.

Ευτυχώς οι Κινέζοι μας έστειλαν υγειονομικό υλικό με πτήση απευθείας στην Ελλάδα...

Επίσης … Τα περί θνησιμότητας ηλικιών στατιστικά στοιχεία, δηλαδή ότι καταλήγουν μεγαλύτερες ηλικίες , πως είναι ασφαλή εφόσον στις μεγαλύτερες ηλικίες τους αφαιρούν εν προκειμένω αναπνευστήρες, ( ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ανεβάζοντας τα στατιστικά αριθμητικά στοιχεία  θανάτων στα ύψη εφόσον οι ιατροί αλλά και οι νοσοκόμες ακούσαμε …Τους αφαιρούν την δυνατότητα να παλέψουν για να ζήσουν ;

Ν.Φ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ

Κορωνοϊός: Ανατριχιαστική αποκάλυψη FAZ - Στη Γερμανία δίνουν οδηγίες για την διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ


Οδηγίες «διαλογής» ασθενών («Triage») δίνουν στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Γερμανίας οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου, για την περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung, επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους.

«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Όπως επισημαίνει η FAZ, οι ειδικοί εισηγούνται ότι η Εντατική Θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση, τονίζεται, θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς.

Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που βρίσκεται ήδη σε ΜΕΘ, είναι πιθανό να χάσει την θέση του. Οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν πάντως εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή «κοινωνικά κριτήρια».


Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.