-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

«Κανένας χωρίς άδεια σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει την είσοδο οποιονδήποτε προσώπων – χωρίς την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας των αρμοδίων αρχών – στο έδαφος ή τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά παράβαση των Υπουργικών Διαταγμάτων, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Χρήστος Ανδρέου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρέου αναφέρθηκε στον εντοπισμό πλοιαρίου με μετανάστες στη περιοχή του Κάβο Γκρέκο και είπε ότι «η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία προχώρησε χθες Παρασκευή σε αναχαίτιση πλοιαρίου με περίπου 100 άτομα μετανάστες αραβικής καταγωγής. Το πλοιάριο εντοπίστηκε να κινείται στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου, με πρόθεση να εισέλθει στα χωρικά ύδατα και να προσεγγίσει τα εδάφη της Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία ενήργησε στη βάση των Υπουργικών Διαταγμάτων που αφορούν την απαγόρευση εισόδου στη Δημοκρατία στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19. Η Αστυνομία καθιστά σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο οποιονδήποτε προσώπων ή και μεταναστών κατά παράβαση των Υπουργικών διαταγμάτων».
Η Αστυνομία, συνέχισε «εφαρμόζει τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια. Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός καθώς και η επιτήρηση των χωρικών υδάτων της Δημοκρατίας για αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Σημείωσε ακόμα ότι «η Αστυνομία Κύπρου συνεχίζει τους ελέγχους για επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και των σχετικών Διαταγμάτων, με προτεραιότητα την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η εφαρμογή των μέτρων άπτεται, πάνω απ’ όλα, της δημόσιας υγείας και της προστασίας των πολιτών».

Τα μέτρα αυτά, σημείωσε «λαμβάνονται και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και σε άλλα κράτη, αφού πρώτιστως στόχος όλων, είναι να περιοριστεί στο μέγιστο βαθμό η εξάπλωση του ιού COVID-19 για την προστασία των πολιτών».

Αναφορικά με το πλοιάριο με τους μετανάστες ο κ. Ανδρέου είπε ότι «αυτό εντοπίστηκε από ακάτους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ύστερα από πολύωρες επιχειρήσεις των μελών της Αστυνομίας, σε συντονισμό με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Οι άκατοι της Αστυνομίας προσέγγισαν το πλοιάριο και με τη βοήθεια διερμηνέα, πληροφόρησαν τα άτομα που βρίσκονταν σε αυτό ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Δημοκρατία, επεξηγώντας και τους λόγους απαγόρευσης της εισόδου».

Στη συνέχεια, είπε «προσφέρθηκαν στους μετανάστες τρόφιμα, νερό και καύσιμα και τους κάλεσαν να απομακρυνθούν και να επιστρέψουν στον τόπο αναχώρησης τους. Αυτοί αρνήθηκαν τη βοήθεια και τη συνεργασία με τις Αρχές της Δημοκρατίας και υπό τις οδηγίες της ηγεσίας της Δύναμης και με πολύωρες συντονισμένες ενέργειες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το πλοιάριο άλλαξε πορεία και κινήθηκε εκτός των ελεγχόμενων χωρικών υδάτων, ανοιχτά της Αμμοχώστου».

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.