ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: 5.824 πολίτες βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα-Τι ισχύει για τη μετακίνηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, συνολικά 5.824 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα, λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται για δυνητικές επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως έχουν γίνει 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 72 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Όπως τόνισε "οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα".

Ο ίδιος ανέφερε πως η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας και ότι η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει για τη μετακίνηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Διευκρινίσεις για τον περιορισμό και το ελεύθερο μετακίνησης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έδωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Στην ανακοίνωση των νέων μέτρων αναφέρθηκε και θέλω να δώσω μία διευκρίνιση σ' αυτό ότι ο περιορισμός μετακινήσεων δεν ισχύει για όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την άσκηση των καθηκόντων τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. «Θα ήθελα να το τονίσω αυτό», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας έχουν ελευθερία κινήσεων μόνο για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους», επισήμανε και πρόσθεσε: «Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησης, δηλαδή των περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στη βεβαίωσ κατ' εξαίρεσης μετακίνησης π.χ. για μετάβαση σε κατάστημ προμήθειας, για ατομική άσκηση, για βόλτα του κατοικιδίου, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπες συμπολίτες μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια