-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τα… ντοκουμέντα του «παρακράτους» και ο ρόλος του «Ρασπούτιν»

Καταγγελίες που αγγίζουν και άλλες υποθέσεις οδηγώντας, με μαθηματική ακρίβεια, ακόμη και στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος φέρεται να έχει κατονομασθεί ως το πρόσωπο που αποκαλούνταν «Ρασπούτιν».

Από την Γ. Τσατάνη που πρώτη, το 2016, άνοιξε τον χορό των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, χωρίς τότε όμως να ακουστεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τον Ι. Αγγελή, την Ελ. Ράικου (που φέρεται να τον έχει κατονομάσει ως τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν) και τον Π. Αθανασίου, οι καταθέσεις στην προανακρικτική συγκλίνουν στην ύπαρξη ενός «παρακράτους» που δρούσε με συγκεκριμένη διαδικασία και στόχευση.

Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, με βάση τις πληροφορίες για τις καταθέσεις τους, έχουν περιγράψει αναλυτικά το «κύκλωμα» που είχε στηθεί για τον έλεγχο της δικαιοσύνης, με πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό σε συνεργασία με φίλα προσκείμενα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ελένη Ράικου και η Γεωργία Τσατάνη κατήγγειλαν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, όχι μόνο «απειλούσε», αλλά με στοχευμένα δημοσιεύματα επιχειρούσε να μεθοδεύσει την… διεκπεραίωση των υποθέσεων προς όφελος της τότε κυβέρνησης.

Η Γ. Τσατάνη φέρεται, χθες, να τόνισε ότι ο εκδότης του Documento, Κ. Βαξεβάνης της τηλεφώνησε τον Αύγουστο του 2015 και την απείλησε, λέγοντάς την «μην απαντάται και θα δείτε τι έχω για εσάς». Της απειλής Βαξεβάνη, είχε προηγηθεί «ντου» του Παπαγγελόπουλο σε σύσκεψη εισαγγελέων, ενώ ακολούθησε -σύμφωνα με την ίδια- ορυμαγδός δημοσιευμάτων εναντίον της.

Συγκεκριμένα, μίλησε για δημοσιεύματα του «Κουτιού της Πανδώρας», ιδιοκτησίας επίσης Βαξεβάνη, με τίτλους «Ένα βήμα πριν τη δίωξη» και έτερο δημοσίευμα που φιλοξενούσε δήλωση Παπαγγελόπουλου, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι «Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών κατήγγειλε, την στοχοποίησή της και μάλιστα συμπέρανε ότι παρόμοια μεθοδολογία συναντάται σε εγκληματικές οργανώσεις.

Για στοχοποίηση και φόβο για την οικογένειά της και το παιδί της μίλησε στην κατάθεσή της και η Ε. Ράικου η οποία είχε επίσης μιλήσεις για στοχευμένα δημοσιεύματα κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα προερχόμενα επίσης από την εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη

«Την Πέμπτη στις 23/3/2017 και ενώ βρισκόμασταν όλοι ακόμα στο γραφείο για την υπόθεση και ψάχναμε εν πάση περιπτώσει και διερευνούσαμε διάφορα, με παίρνει τηλέφωνο κάποιος ο οποίος μου είπε ότι ονομάζεται Ανδριόπουλος, ότι είναι δημοσιογράφος του DOCUMENTO και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι η ανακρίτρια Ζαμανίκα με κατηγορεί ότι απέκρυψα στοιχεία για δικογραφία», κατέθεσε επί παραδείγματι η Ε. Ράικου.

Η ίδια σημείωσε, επίσης, πως η «πρώτη πειθαρχική διαδικασία ήταν με αφορμή την εφημερίδα «DOCUMENTO», που έλεγε για τα κατασχεθέντα, τα οποία υποτίθεται ότι αποκρύψαμε».

Κατήγγειλε πως στόχος των δημοσιευμάτων των μέσων του Κ. Βαξεβάνη ήταν «αφενός η πλήρης ηθική δική μου απαξίωση και αφετέρου η ενίσχυση, μέσω σύγκρισης, του κύρους, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της Τουλουπάκη και να προστεθεί εγκυρότητα στις ενέργειές της, γιατί έτσι θα εμφανιζόταν ότι εγώ απέκρυπτα στοιχεία κατά την έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS σε βάρος πολιτικών προσώπων, ενώ εκείνη τη διερευνούσε, αναδεικνύοντας δωροδοκίες πολιτικών».

Η κυρία Ράικου αναφέρθηκε επίσης και στο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας με τίτλο: «Αποκάλυψη: Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο».

«Τότε βεβαιώθηκα ότι επιχειρείτο εναντίον μου σχέδιο ηθικής μου εξόντωσης επειδή αρνήθηκα να υποκύψω στις απαιτήσεις, στην εκβίαση του Παπαγγελόπουλου. Επρόκειτο πραγματικά για συμβόλαιο θανάτου μου -έτσι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή- ηθικής, πνευματικής και φυσικής μου εξόντωσης. Μου ήρθε στο μυαλό τι είχε υποστεί, τι είχε πάθει η κ. Τσατάνη που όταν της είπε ότι δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της και τον κατήγγειλε, της τοποθέτησαν και εκρηκτικό μηχανισμό» ανέφερε.

Ο Ι. Αγγελής έχει επίσης κάνει λόγο για προσπάθεια απαξίωσης του. Μάλιστα ο ίδιος ήταν εποπτεύων της εισαγγελίας διαφθοράς και όταν δεν υπάκουσε στα κελεύσματα προκειμένου να αναδείξει πολιτικά πρόσωπα ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, οπως αναφέρει και στην αναφορά που είχε συντάξει προς την πρώην ηγεσία του Αρείου Πάγου, «φιλικά προς τον Ρασπούτιν ΜΜΕ επίχειρησαν την “αποδόμησή μου”.

Ο Π. Αθανασίου, ένας εκ των τεσσάρων εισαγγελέων κατήγγειλε επίσης πιέσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο για διάφορες υποθέσεις που χειριζόνταν ήταν για να προχωρήσει σε ελέγχους είτε για να τις βάλει στο συρτάρι. Μάλιστα κατέθεσε πως τον απειλούσε πως αν δεν προχωρήσει τις έρευνες που ήθελε θα έβγαινε στα κανάλια και στα ΜΜΕ για να καταγγείλει πως η δικαιοσύνη κωλλυσιεργεί.

Ο εν λόγω αντιεισαγγελέας φέρεται να έχει δηλώσει επίσης ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του είχε αναφέρει πως «απέκτησε εξουσία επί ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ουδέποτε είχε ως τότε»

Οι καταθέσεις των τεσσάρων υψηλόβαθμων εισαγγελικών λειτουργών επιβεβαιώνουν την κατάσταση που επικρατούσε και την ύπαρξη ενός παρακράτους.

Αρκεί να σημειωθεί πως φέρονται να έχουν αναφερθεί στη σκευωρία που στήθηκε κατά πολιτικών προσώπων λέγοντας ότι δέχθηκαν πιέσεις για να βρούν στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα που είχε στοχοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει αποκαλυφθεί πως επιχειρήθηκε να επιτευχθεί η προφυλάκιση των Α. Σαμαρά. Αδ. Γεωργιάδη και Α. Λοβέρδου πριν τις εκλογές του 2019.

Σημαντικό είναι πάντως και το γεγονός πως οι αντιεισαγγελείς στις καταθέσεις τους δεν έχουν μιλήσει μόνο για την υπόθεση Novartis. Έχουν καταγγείλει πως οι πιέσεις αφορούν διάφορες υποθέσεις που ήταν ανοιχτές στα χέρια της δικαιοσύνης. Μάλιστα ο Π. Αθανασίου δεν αναφέρθηκε στη σκευωρία αλλά σε σειρά άλλων υποθέσεων για τις οποίες απειλήθηκε από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πως το κατηγορητήριο κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου θα διευρυνθεί ώστε να ερευνηθούν και οι υπόλοιπες καταγγελίες
Η χθεσινή ανακοίνωση της Ν.Δ είναι ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί αλλά και η εικόνα που υπάρχει για την ύπαρξη ενός παρακράτους «Ρασπούτιν ΣΥΡΙΖΑ και εντολοδόχων»

«Τέσσερις λοιπόν εισαγγελείς καταγγέλλουν τις ίδιες συμπεριφορές, τις ίδιες πιέσεις, στις ίδιες μεθοδεύσεις και τα ίδια πρόσωπα» αναφέρει η Ν.Δ. προσθέτοντας ότι «Όσοι δικαστικοί λειτουργοί δεν "συμμορφώνονταν προς τας ... υποδείξεις" Παπαγγελόπουλου, έμπαιναν στο στόχαστρο του ίδιου κι ακολουθούσε ο κ.Βαξεβάνης κι άλλα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ».

Και καταλήγει «Μετά και τη σημερινή κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων».


Του Αλέξανδρου Διαμάντη
liberal.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.