-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο Τσίπρας και οι σκελετοί στην ντουλάπα των ΕΛΤΑ


Το κόμμα που από το 2015 ώς και τα μέσα του 2019 κρατούσε στα χέρια του την τύχη των ελληνικών ταχυδρομείων, αλλά με την απραξία του τα οδήγησε πέρυσι σε συσσωρευμένες ζημιές 115 εκατ. ευρώ, έναντι συσσωρευμένων κερδών 38 εκατ. ευρώ το 2014, μιλά σήμερα για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής κρίσης.

Οι ίδιοι άνθρωποι που έβλεπαν την καθημερινή αιμορραγία της επιχείρησης αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τη σταματήσουν, τώρα εμφανίζονται ως κατήγοροι, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι έχει απώτερο σκοπό να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα και της ζητούν ευθύνες για την κατάσταση στα ταχυδρομεία, όπως φάνηκε κατά την προ ημερών συζήτηση στη Βουλή.

Τα νούμερα όμως μιλούν από μόνα τους για τις ευθύνες που έφεραν τα ΕΛΤΑ των 5.250 μόνιμων εργαζομένων και των 1.250 συμβασιούχων στη σημερινή κατάσταση. Συγκρίνοντας τα συσσωρευμένα κέρδη του 2014 με τις συσσωρευμένες ζημιές του 2019, προκύπτει ότι μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια τα ΕΛΤΑ έχασαν αξία… 150 εκατ ευρώ. Το 2014 είχαν κέρδη προ φόρων 15 εκατ. ευρώ, ενώ στα τέλη του 2019 οι ζημιές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ. Σήμερα τα ΕΛΤΑ μπαίνουν κάθε μήνα μέσα γύρω στα 6 εκατ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε το πρόβλημα ΕΛΤΑ κάτω από το χαλί.

Ενώ η οικονομία άλλαζε, οι ταχυδρομικές αγορές απελευθερώνονταν και ομοειδείς επιχειρήσεις στο εξωτερικό αναδιαρθρώνονταν εκ βάθρων για να επιβιώσουν ή έβαζαν λουκέτο, γιατί απλώς ήταν αδύνατο να επιζήσουν, τα ΕΛΤΑ συνέχιζαν αμέριμνα να χάνουν ανταγωνιστικότητα, να δημιουργούν ζημιές, να συσσωρεύουν χρέη.

Εμειναν κολλημένα στην παραδοσιακή επιστολική αλληλογραφία, αντί να στραφούν στο δέμα, όπως συμβαίνει διεθνώς, δεν ανακατένειμαν εκεί το προσωπικό, απέτυχαν να εισάγουν νέες τεχνολογίες, μέχρι που «ξέχασαν» να αντικαταστήσουν το απαρχαιωμένο τους λογισμικό, που όπως αποκάλυψε προ ημερών στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι τα… Windows XP !

Μιλάμε δηλαδή για μια έκδοση που έχει λήξει από το 2014, γεγονός που σημαίνει ότι δεν κάνει πλέον ενημερώσεις, δεν υπάρχει δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και να «πέσει» όλο το σύστημα!

Μάλιστα, ακόμη και όταν η κατάσταση στα ταχυδρομεία είχε φτάσει στο απροχώρητο (τέλη 2018), η προηγούμενη κυβέρνηση επέμεινε να προσπαθεί να τα θεραπεύσει με «μαντζούνια» και μπροστά στο πολιτικό κόστος έβαλε στον πάγο το σχέδιο αναδιάρθρωσης της PWC που μιλούσε για κλείσιμο 200 καταστημάτων και μείωση του προσωπικού κατά τουλάχιστον 2.000 άτομα.

Κανένα σχέδιο!
Τα όσα ειπώθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή και οι απαντήσεις που έδωσε ο Κ. Πιερρακάκης κατά τη συζήτηση δύο επίκαιρων ερωτήσεων για τα ΕΛΤΑ από τους Μ. Κάτση (ΣΥΡΙΖΑ) και Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ), είναι αποκαλυπτικά για τους «σκελετούς στα ντουλάπια» που βρήκε η νέα διοίκηση. Στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δημιουργήσει νομοθετικό χάρτη για τη διάσωση των ΕΛΤΑ, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι «εμείς δεν βρήκαμε όχι χάρτη, δεν βρήκαμε ούτε χαρτί»!

Στην κριτική ότι ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά για την περικοπή των αποζημιώσεων που λαμβάνουν τα ΕΛΤΑ για την παροχή καθολικής υπηρεσίας, ο υπουργός απάντησε ότι ήταν ο προκάτοχός του Ν. Παππάς που τη μείωσε από τα 50 εκατ. ευρώ στα 15 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τροπολογία που είχε καταθέσει ο τελευταίος το 2017 στο νομοσχέδιο για τα ευρυζωνικά δίκτυα. Κάθε φορά μάλιστα που ο Ν. Παππάς δεχόταν ερωτήσεις για τα ΕΛΤΑ, πετούσε το μπαλάκι στο υπερ-Ταμείο λέγοντας ότι εκείνο είναι αρμόδιο για τα ταχυδρομεία, όχι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως ονομαζόταν το τότε χαρτοφυλάκιό του.

Την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει και λίστα με 70 ταχυδρομικά καταστήματα που έκλεισαν επί των δικών του ημερών, γεγονός που σημαίνει ότι γνώριζε καλά το πρόβλημα, απλώς προτίμησε να πετάξει την «καυτή πατάτα» στους επόμενους.

Στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θα κλείσει καταστήματα, ο κ. Πιερρακάκης τον προκάλεσε, λέγοντας «απαντήστε πρώτα εσείς γιατί έκλεισαν αυτά τα 70, για να δούμε κατά πόσο όντως τα ΕΛΤΑ είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση».


«Δανεικοί» εργαζόμενοι
Στην ερώτηση μάλιστα για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ανανεώνει συμβάσεις εργαζομένων που λήγουν, ο υπουργός αποκάλυψε ότι η νέα διοίκηση διαπίστωσε πως πολλές από αυτές δεν είχαν εκ νέου προκηρυχθεί, επομένως υπήρχαν ζητήματα νομιμότητας.

Συγκεκριμένα, κάποιοι εργαζόμενοι ήταν «δανεικοί», είχαν δηλαδή προσληφθεί μέσω παρένθετων εταιρειών, ένα φαινόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει πάμπολλες φορές παλαιότερα στη Βουλή (όπως για τους «δανεικούς» εργαζόμενους στις τράπεζες - Νοέμβριος 2015), ωστόσο στα ΕΛΤΑ, ενδεχομένως και αλλού, επέτρεψε να συμβεί.

Σε αυτή λοιπόν τη μεταβατική φάση και προκειμένου η μη ανανέωση των συμβάσεων να μην προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στην εταιρεία μέχρι και τον Μάιο, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχουμε ένα εντελώς νέο τοπίο στα ΕΛΤΑ, έχει ανακοινωθεί η προσωρινή πρόσληψη 520 διμηνιτών μέσω ΑΣΕΠ.

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα των ταχυδρομείων θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, όπως έχει πει ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας ότι για να τα διασώσουμε θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις.


Του Γιώργου Φιντικάκη
liberal.gr

Δείτε τι έκαναν Σύριζα και συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ


Τα ΤΕΡΑΤΑ του δημοσίου - Πως οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ των ΕΛΤΑ εξαφάνισαν 28.000.000 ευρώ - 23.264 ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΑ αποζημίωση


Δεν έχει πάτο το πηγάδι των σκανδάλων - Άλλα 400.000.000 ευρώ θα μας κοστίσουν οι κηφήνες των ΕΛΤΑ


Κατέστρεψαν και τα ΕΛΤΑ οι αριστεροί- Πάνω από 100.000.000 ευρώ το ταμειακό έλλειμμα


Πάνω από 100 εκατ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα των ΕΛΤΑ


Του Γιώργου Φιντικάκη

Καθημερινή επιδείνωση εμφανίζουν τα οικονομικά των ΕΛΤΑ, τα οποία φέτος αναμένεται να παρουσιάσουν ταμειακό έλλειμμα άνω των 100 εκατ. ευρώ και ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 23 εκατ. ευρώ, όλα αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, με την εταιρεία να αποτελεί μια διογκούμενη βραδυφλεγή βόμβα.

Τα στοιχεία παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακκάκης, απαντώντας σε επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για την ανάγκη επείγουσας παρέμβασης και άμεσης εξυγίανσης στα ΕΛΤΑ.

«Θα ήθελα αυτή την αίσθηση του επείγοντος να την είχατε δείξει και τα προηγούμενα 4,5 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερακκάκης, προσθέτοντας ότι στο τέλος του 2018, η αρνητική θέση ήταν 35 εκατ. ευρώ, τα έσοδα 253 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να μιλούν για ραγδαία επιδείνωση.

Η εταιρεία των 6.000 εργαζομένων, που παλαιότερα είχε φθάσει να παρακρατεί τα χρήματα που εισπράττει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με στάση πληρωμών, όπως παραλίγο να συμβεί την περασμένη άνοιξη, ενώ εκτιμάται ότι χρήζει κεφαλαιακών ενέσεων της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, και ότι ένα σοβαρό πρόγραμμα εξυγίανσης θα απαιτούσε γύρω στα 300 εκατ. ευρώ.

Συγκρίνοντας μάλιστα την κατάσταση στα ΕΛΤΑ μεταξύ 2018 και 2014, ο κ. Πιερακκάκης ανέφερε ότι η κρατική εταιρεία πριν από τέσσερα χρόνια είχε έσοδα ύψους 333 εκατ. ευρώ και θετική καθαρή θέση ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή μεταξύ 2014-2018, τα ΕΛΤΑ έχασαν 80 εκατ. ευρώ τζίρο, καθώς από τα 333 εκατ. ευρώ, αυτός υποχώρησε στα 253 εκατ. ευρώ, με τον κ. Πιερακκάκη να απαντά στους βουλευτές ότι η πτώση του κύκλου εργασιών της κρατικής εταιρείας ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' ότι η αντίστοιχη συνολικά του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι εκρηκτική, πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει και η ανάγκη για την εξυγίανση των ταχυδρομείων περνά μέσα από ένα γενναίο σχέδιο διάσωσης, δίχως να τίθεται θέμα κλεισίματος των ταχυδρομείων.

«Προφανώς και θέλουμε να διασώσουμε τα ΕΛΤΑ», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας δηκτικά προς τους ερωτώντες βουλευτές ότι «αν κάποιοι δεν έκαναν τίποτα επί 4,5 χρόνια, εμείς μπορούμε να έχουμε ένα περιθώριο δύο μηνών για να κάνουμε κάτι».

Τι προέβλεπε το σχέδιο σωτηρίας

Σχετικές προειδοποιήσεις για την ανάγκη αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ περιελάμβανε η μελέτη της Price WaterhooseCoopers, που είχε παραγγείλει η ίδια η διοίκηση των ταχυδρομείων, σε συνεργασία με το υπερ-Ταμείο και την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε να εφαρμόσει, φοβούμενη το πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα με εκείνο το σχέδιο «σωτηρίας», εάν δεν υπάρξει καμία παρέμβαση, η σωρευτική λειτουργική ζημιά (EBITDA) το διάστημα 2019-2021 θα φτάσει να κινείται μεταξύ 181 και 202 εκατ. ευρώ. Δηλαδή οι καθαρές ζημιές από 35 εκατ. ευρώ το 2018, θα εκτοξευτούν σε 67 εκατ. ευρώ, εάν δεν ληφθούν μέτρα. Αντίστοιχα, ακόμη και αν η εταιρεία εισπράξει στην τριετία ποσό ύψους 45 εκατ. ευρώ από την καθολική υπηρεσία, τότε και πάλι το ταμειακό έλλειμμα θα διαμορφωθεί σε περίπου 233 εκατ. ευρώ.

Εκείνο το σχέδιο προέβλεπε γενναία χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. ευρώ και την απομάκρυνση με ευνοϊκούς όρους άνω των 2.000 εργαζομένων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας το οποίο αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού κύκλου εργασιών των ΕΛΤΑ, μαζί με ταυτόχρονο κλείσιμο περίπου 200 ζημιογόνων καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα διασφάλιζε την καταβολή του μπόνους απόλυσης, ύψους 30.000 ευρώ, για κάθε συνταξιοδοτούμενο, ενώ σύμφωνα με την PwC το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να εξοικονομήσει στην εταιρεία ένα ποσό περίπου 230 εκατ. ευρώ για τη δεκαετία 2019-2028. Διαφορετικά, κατέληγε η μελέτη, η μισθοδοσία της παραπάνω περιόδου θα ξεπεράσει τα 420 εκατ. ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με τον συνεχώς μειούμενο τζίρο των ΕΛΤΑ θα τα οδηγούσε σύντομα στο λουκέτο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν θέλησε να προχωρήσει το πλάνο, αποφεύγοντας να πάρει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η μείωση του προσωπικού και συντηρώντας μια αδιέξοδη κατάσταση που ημέρα με την ημέρα επιδεινώνεται.

Την ίδια στάση τήρησε και η διοίκηση του υπερ-Ταμείου ως μέτοχος του 90% των ΕΛΤΑ, που δίστασε να συγκρουσθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και τις αποφάσεις της, παρότι συστάθηκε με γνώμονα την εξυγίανση των «άρρωστων» ΔΕΚΟ και όχι τη συντήρηση αδιέξοδων συνταγών. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η κατάσταση που έχει κληρονομήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να είναι εκρηκτική και η όποια λύση εφαρμοσθεί εκ των πραγμάτων θα έχει μεγαλύτερο κόστος απ'' όσο αν αυτό είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.