-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τσατάνη για Παπαγγελόπουλο: «Μπούκαρε σε συσκέψεις εισαγγελέων - Συντονιζόταν με Θάνου, Βαξεβάνη και ...«Πυρήνες της φωτιάς»

Τέταρτη και φαρμακερή για Παπαγγελόπουλο - Τσατάνη: «Μπούκαρε σε συσκέψεις εισαγγελέων - Συντονιζόταν με Θάνου, Βαξεβάνη και ...«Πυρήνες της φωτιάς»
Όσα της καταλόγισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναγράφονταν πλήρως στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Βόμβες» με το καλημέρα από την Γεωργία Τσατάνη για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφερόμενη στην επίθεση εναντίον της από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» φέρεται να είπε ότι όσα της καταλόγισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναγράφονταν πλήρως στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2016.

Φέρεται να είπε ότι κατά την διάρκεια συντονιστικής συνάντησης εισαγγελέων μπήκε στην αίθουσα ο Παπαγγελόπουλος και ειπε οτι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Εκείνη του ζήτησα να βγει γιατί δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός της ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρονταν.

Τελικώς και έπειτα από την πίεση της αποχώρησε όμως από τότε άρχισαν οι πιέσεις της τηλεφώνησε ο Βαξεβάνης στο και της έθεσε θέμα γιατί επέτρεψε να είναι υποψήφιος ο κ Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ενοχλήσει ξανά και εκείνος τότε της είπε μην απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς.

H μάρτυρας φέρεται να είπε ότι τα έντυπα του προαναφερόμενου δημοσιογράφου την στοχοποιούσαν ως δήθεν διαφθαρμένη εισαγγελέας λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Τσατάνη σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να επιστρέψει το φάκελο του Βγενόπουλου στην Ελένη Ράικου για να ασκηθούν διώξεις.

Όπως ανέφερε η ίδια στα τέλη του 2015 το κάλεσε σπίτι της προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα και τότε ο Παπαγγελόπουλος την πίεσε να επιστρέψει την δικογραφία διότι όπως της είπε σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσε άγριος πόλεμος εναντίον τους.

Της ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του για να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένεια της.

Οι πιέσεις που δέχθηκε η μάρτυρας από το σύστημα Παπαγγελόπουλου αλλά και τα όσα υπέστη την οδήγησαν σε κάποιο σημείο της κατάθεσης να ξεσπάσει λέγοντας καρτερώ την ώρα, πιστεύω πρώτα στο θεό και έπειτα στην Δικαιοσύνη.

Η κ. Τσατάνη φέρεται να υποστήριξε ότι έγινε αλλαγή νόμου για να υποστεί διώξεις.

Η μάρτυρας ενέπλεξε στο σύστημα αυτό και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου τονίζοντας ότι η Βασιλική Θάνου την ανέλαβε πειθαρχικά και ανέλαβε και τη κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε.

Αναλυτικότατη ήταν και για συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος της. Συγκεκριμένα είπε ότι πριν ξεκινήσουν το κυνήγι της από τον Παπαγγελόπουλο υπήρξαν δημοσιεύματα του Βαξεβάνη με τίτλο «ένα βήμα πριν τη δίωξη» και στην συνέχεα άλλο δημοσίευμα με δήλωση Παπαγγελόπουλου «δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου, φέρεται να είπε σε κάποιο άλλο σημείο της κατάθεσης της.

Η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός, εισέβαλλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και απαιτούσε να λάβει μέρος στις συσκέψεις. Όταν η ίδια του έδειξε την πόρτα της εξόδου, ξεκίνησε εναντίον της σειρά απειλών από συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, μιλώντας για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, είπε «Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. 

Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε "μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς"».

Πρόσθεσε δε ότι μετά τις απειλές ξεκίνησαν και οι πειθαρχικοί έλεγχοι.

Η κυρία Τσατάνη - που τον Οκτώβριο του 2016 υπήρξε στόχος βομβιστικής επίθεσης - σε άλλο σημείο της κατάθεσής της ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είπε πως «εάν επιθυμείς να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου», να εγκαταλείψει την έρευνα για τον Βγενόπουλο και να παραδώσει τον φάκελο στην εισαγγελία Διαφθοράς καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα της εξαπέλυε «άγριο πόλεμο».

«Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: «Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, «με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής».

Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ των όσων της προσάπτει ο κ. Παπαγγελόπουλος και των όσων αναγράφονταν στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την εις βάρος της βομβιστική επίθεση.

«Ότι είπε ο κ Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή».

Οι απαντήσεις που έδωσε η κυρία Τσατάνη στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη έχουν ως εξής:


Θ. Πλεύρης: Ο κ. Παπαγγελόπουλος εισήλθε στη σύσκεψη με τους εισαγγελείς χωρίς να έχει δικαίωμα;
Γ. Τσατάνη: Δεν είχε δικαίωμα και αντέδρασα. Μου ειπε οτι ενδιαφέρεται ο ίδιος
Θ. Πλευρης: Στις 14.11.15 σας ζήτησε να επιστρέψετε τον φάκελο την κα. Ράικου;
Γ. Τσατάνη: Ναι για να ασκηθούν διώξεις οπως ειπε
Θ. Πλευρης: Ειχε δικαίωμα να σας ζητήσει να επιστρέψετε φάκελο;
Γ. Τσατάνη: Προφανώς όχι.
Θ. Πλευρης: Στις 22.11. 15 σας ξανά ζητησε επιστροφη του φακέλου με πιέσεις;
Γ. Τσατάνη: Όχι με πιέσεις. Εκβιαστικά μου ειπε “ακομη δεν γύρισες τον φάκελο γιατι δεν τον γύρισες; Εαν δεν συμμορφωθείς θα αρχίσει άγριος πόλεμος σε βαρος σου. Συμμορφώσου, να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου”
Θ. Πλευρης: Μετα ξεκινησε ο πόλεμος;
Γ. Τσατάνη: Ναί. Δέχθηκα πειθαρχική δίωξη μετά απο επιστολή του Βαξεβάνη και αρχειοθετήθηκε μετά άλλαξε ο νόμος και ανέλαβε η κα Θάνου που έκανε και την δίωξη και την κρίση. Παράλληλα δέχθηκα στοχοποίηση απο δημοσιεύματα κυρίως των Μέσων του Βαξεβάνη.
Θ. Πλευρης: Τα όσα ανέφερε η προκήρυξη Πυρήνων της Φωτιάς;
Γ. Τσατάνη: Ειναι ακριβώς οτι λεει ο κ Παπαγγελόπουλος. Μου ειχε αφαιρεθεί και η φύλαξη
Θ. Πλευρης: Καταγγέλλετε δηλαδή οτι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές απο κ Παπαγγελόπουλο δεν ενδώστε και υπηρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λενε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί. Οι Ράικου – Αθανασίου – Αγγελής.
Γ. Τσατάνη: Εγω αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα οχι μονο δημοσίευματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση
Θ. Πλευρης: Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κυρία Θανου τότε πρόεδρος του ΑΠ και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ ειχε αρχειοθετηθεί η υποθεση;
Γ. Τσατανη: Ναι
https://politika-gr.blogspot.com/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.