-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα γίνει δημοψήφισμα... ο Αλέξης θα διαλέξει το όνομα για να μη χρειαστεί να ακυρώσει άλλο ένα δημοψήφισμα

Με συναίνεση έληξε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα μέλη του οργάνου κατέληξαν σε συμβιβαστικές λύσεις στα ανοιχτά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος, η Πολιτική Γραμματεία συμφώνησε αυτό να μην διεξαχθεί τελικά, με την προϋπόθεση ότι η Κεντρική Επιτροπή που έχει συγκληθεί για τις 15-16 Φεβρουαρίου, συμφωνήσει στο δεύτερο συνθετικό που θα προστεθεί μετά το ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα καταλήξει σε πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή για το όνομα που θα προστεθεί με τα επικρατέστερα να είναι το «Πράσινη Συμμαχία» και το «Προοδευτική Συμμαχία», χωρίς να αποκλείεται και άλλη πρόταση. Σε περίπτωση που κατατεθούν κι άλλες προτάσεις, τότε το ζήτημα θα τεθεί σε δημοψήφισμα των μελών με δεσμευτικό χαρακτήρα, τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στις 23 Φεβρουαρίου, όπου θα εγκριθούν οι θέσεις για το 3ο Συνέδριο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τόσο το κείμενο απολογισμού και όσο και το πρόγραμμα.

Οι προσυνεδριακές συνελεύσεις να ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου. Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 2 έως 4 Μαΐου. Υπολογίζεται ότι στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 5.000 με 6.000 σύνεδροι.

Συμβιβασμοί στα υπόλοιπα ζητήματα
Αναφορικά με τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία υπήρξαν διαφωνίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συμμετέχουν στο Συνέδριο περίπου 250 αριστίνδην. Αυτοί θα είναι προσκεκλημένοι, προσωπικότητες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία.

Αποφασίστηκε επίσης ότι η πρόταση για νέα ΚΕ, είναι να αποτελείται από 251 μέλη, με ειδική πρόνοια ώστε τουλάχιστον το 1/5 να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία. Τέλος, η συνεδρίαση της ΠΓ θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στις 12 και θα ολοκληρώσει τη συζήτηση για το κείμενο απολογισμού που θα τεθεί προς έγκριση στη ΚΕ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αδάμος Ζαχαριάδης
iefimerida.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.