ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

NBC: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 3500 στρατιώτες στη Μ. Ανατολή


Οι ΗΠΑ στέλνουν περίπου 3500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, σε λιγότερο από μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί, ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενος τέσσερις αξιωματούχους των ΗΠΑ, εκ των οποίων ο ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το NBC τα νέα στρατεύματα αναπτύσσονται στο Ιράκ, στο Κουβέιτ και σε άλλα μέρη της ευρύτερης περιοχής και έχουν διαταχθεί να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε απειλές, ενώ προσθέτει πως ήδη 700 στρατιώτες της 82ης αεροπορικής διοίκησης έχουν σταλεί στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι επιπλέον στρατιώτες δεν σχετίζονται με την επιχείρηση που προκάλεσε το θάνατο του Σουλεϊμανί και με τις απειλές του Ιράν, σημειώνει το NBC News.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η «αποφασιστική αμυντική δράση» ελήφθη «για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό» υποστηρίζοντας ότι ο Σουλεϊμανί «ανέπτυσσε ενεργά σχέδια για επίθεση Αμερικανών διπλωματών και μελών των υπηρεσιών του στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή».

Ο Σουλεϊμανί έδωσε επίσης το «πράσινο φως» για τις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη που έλαβαν χώρα μερικές μέρες νωρίτερα, καταλήγει, μεταξύ άλλων, το αμερικανικό δίκτυο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια