ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Μισθοφορικά κέντρα» τα hot spot στην Ελλάδα


Η Άγκυρα στρατολογεί παράνομους μετανάστες για να πολεμήσουν στην Λιβύη

Κέντρα στρατολόγησης φανατικών ισλαμιστών είναι τα hot spot στην Ελλάδα, διαμέσου των οποίων επιχειρείται να βρεθούν μισθοφόροι για να ενταχθούν στις τάξεις του GNA προς υπεράσπιση του φιλοτουρκικού καθεστώτος στην Τρίπολη.

Ο GNA έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του λιβυκού ανδρικού πληθυσμού κατατάσσεται στις τάξεις του LNA, στις δυνάμεις δηλαδή του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η Άγκυρα είναι αυτή που αναζητάει «φρέσκο κρέας» για να στηρίξει το λιβυκό καθεστώς και έχει αναλάβει και την χρηματοδότησή τους.

«…Η πατρίδα της Λιβύης κινδυνεύει. Έχουμε χάσει το 96% της περιοχής της Συρίας και δε θέλουμε να χάσουμε όλη τη Λιβύη». Μ’ αυτή ακριβώς τη φράση τελειώνει η μικρή αγγελία που αναζητά μισθοφόρους στη χώρα μας για να πολεμήσουν στη Λιβύη.

Αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγες μέρες, το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου όπως αναφέρει το Star.

Όποιος θέλει να πάει στη Λιβύη επικοινωνεί με τον Αμπού Χουσεΐν, τον αρχηγό του Αλ Χάμζα, που συνδέεται με τη 2η Λεγεώνα του Συριακού Αραβικού Εθνικού Στρατού. Σε κάθε άγριο μαχητή μετά την στρατολόγησή του θα πάρει χίλιες πεντακόσιες τουρκικές λίρες και μετά την είσοδό του στη Λιβύη θα λαμβάνει χίλια πεντακόσια δολάρια στο λογαριασμό του, σύμφωνα με την αγγελία.

Άραβας με τουρκικές διασυνδέσεις ο στρατολόγος στην Ελλάδα
Την αγγελία φέρεται να ανέβασε στο διαδίκτυο ένας Άραβας που δείχνει να είναι φανατικός υποστηρικτής της Τουρκίας.

«Είναι άτομο που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στη Λέρο ως πρόσφυγας και έχει πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία. Λέει ότι εκπροσωπεί το Γραφείου Πληροφοριών του FSA σε Τουρκία και Ελλάδα. Ψάχνει άτομα με πολεμική εμπειρία. Άγριους πολεμιστές έτσι ακριβώς λέει στην αγγελία του, προκειμένου να πάνε στη Λιβύη» εξηγεί ο Μάνος Μεϊμαράκης, αναλυτής θεμάτων της διεθνούς τρομοκρατίας.

Μαζί με την αγγελία ο Άραβας μεσολαβητής φέρεται να ανέβασε και σκληρό βίντεο από κάποια μάχη στη Συρία όπου πέφτει νεκρός, ένας από τους συμπολεμιστές του.

Αυτοί που δείχνουν ενδιαφέρον για την αγγελία είναι κυρίως νεαροί ισλαμιστές που πολέμησαν στα πεδία των μαχών της Συρίας. Ήταν μισθοφόροι στη Συρία, γιατί όχι τώρα μισθοφόροι και στη Λιβύη.

Συνομιλία για το ποσό
- Γιατί 1500 δολάρια; Άλλοι πληρώνουν 2000.
- Με φαγητό ή όχι;
- Πηγαίνετε μισθοφόροι στον Χουσεΐν, στον καλύτερο στρατολόγο!
- Ενδιαφέρομαι, στείλε περισσότερες πληροφορίες
- Με ενδιαφέρει, υπολόγισε με, πρώτα ο Θεός

«Υπάρχει ενδιαφέρον. Κάποιοι ζητάνε και περισσότερα χρήματα γιατί τα 1.500 δολάρια τα βρίσκουν λίγα. Υπάρχει μια διαπραγμάτευση αν θα τρώνε εκεί, αν θα τους παρέχετε διαμονή και αν θα είναι περισσότερα τα χρήματα» εξηγεί ο κ.Μεϊμαράκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια