ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ξεκινά άμεσα η διαπραγμάτευση για τα F-35: Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Ντόναλντ Τραμπ

Αμερικανικά F-35 ετοιμάζονται για απογείωση στο πλαίσιο άσκησης. Φωτογραφία via Twitter, @thef35, @Stef_Goose
Άμεσα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων F-35, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.
Ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο τραμπ στον Λευκό Οίκο ανέφερε:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ.
«Είχαμε μια επιβεβαίωση των ήδη εξαιρετικών Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μία πολύ καλύτερη κατανόηση και του ίδιου του προέδρου Τραμπ για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και πως μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος»
«Τέθηκαν εμφατικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Έγινε ξεκάθαρο στην αμερικανική πλευρά ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ξεκινάει άμεσα η διαπραγμάτευση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 με στόχο την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών νέας τεχνολογίας.
Στόχος είναι με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των F-16, να προχωρήσουμε στην προμήθεια των F-35. Αυτό αναμένεται να γίνει με βάση και τις δυνατότητες παραγωγής των F-35 από το 2024 και μετά.

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια