-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τα σκόπια δεν τηρούν ούτε αυτήν την συμφωνία των Πρεσπών!

Στα πιστοποιητικά γέννησης που χορηγούνται στα Σκόπια εξακολουθεί να μην καταγράφεται η υπηκοότητα των πολιτών, όπως αυτή συμφωνήθηκε με την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με πλάγιες γραμμές

Το κενό διάστημα στο σημείο των πιστοποιητικών όπου αναφέρεται η υπηκοότητα, συμπληρώνεται ακόμη και σήμερα με πλάγιες γραμμές.

Οι πρώτες «πλάγιες γραμμές» είχαν εμφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο, με την κυβέρνηση να δηλώνει τότε ότι θα προβεί σε αλλαγές.

Στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, μάλιστα, είχαν δημοσιευτεί και άρθρα με τις νέες οδηγίες που δόθηκαν από το γραφείο μητρώου για την αλλαγή που επέρχεται στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου.

Και αναφερόταν ότι στο τετραγωνάκι που αναφέρεται η λέξη υπηκοότητα θα αναγράφεται «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, οι πολίτες παρουσιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα (κάτω) φωτογραφίες πιστοποιητικών γέννησης τα οποία εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 και ακόμη δεν αναγράφεται σε αυτά η νέα υπηκοότητα του πολίτη.Η Συμφωνία των Πρεσπών

Η υπηκοότητα, ωστόσο, και το πώς θα παρουσιάζεται αποτέλεσε αντικείμενο συμφωνίας με την Ελλάδα.

Βάσει του άρθρου 1, παράγραφος 3, της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθορίστηκε να αναγράφεται ως «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», σημειώνει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της γείτονος, Βέτσερ.

https://kostasxan.blogspot.com/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.