-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Γερμανικό όχι στην επανένωση οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα


Απορρίφθηκε το 75% των αιτήσεων

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) απέρριψε πέρυσι κατά το μεγαλύτερο μέρος τις αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση προσφύγων από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής / γερμανικής κυβέρνησης σε ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), την οποία δημοσιεύουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Σύμφωνα με αυτήν την απάντηση, από τις 747 αιτήσεις οι οποίες υπεβλήθησαν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2019 οι 539 απορρίφθηκαν, το ποσοστό της απόρριψης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν δηλαδή 72%, ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2019 ήταν 75%.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 2018, το ποσοστό απόρριψης αυξήθηκε έτσι σημαντικά, αφού κατά έτος αυτό είχε απορριφθεί το 59% των αιτήσεων.

"Οι απορρίψεις αυτές σημαίνουν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν υπό άθλιες συνθήκες στα λεγόμενα hotspots των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα ή σε καταυλισμούς άλλων χωρών. Ειδικά στην τρέχουσα συζήτηση σχετικά με την υποδοχή προσφύγων από τα hotspots στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) θα πρέπει να εξαντλήσει πλήρως όλες τις νομικές δυνατότητες του Δουβλίνου για οικογενειακή επανένωση και να μην υιοθετεί όπως πριν τη στάση μπλοκαρίσματος" δήλωσε ο βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς Gökay Akbulut στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.