ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πρόεδρος λιβυκής Βουλής: Ο Ερντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας


Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, που πρόσκειται στον στρατάρχη Χαφτάρ. Κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Αίγυπτο, ανέφερε ότι Τούρκος πρόεδρος είναι ένας "φασίστας δικτάτορας που χρησιμοποιεί τρομοκρατικές ομάδες για να στοχοποιεί αραβικές χώρες όπως η Λιβύη και η Συρία στο όνομα της θρησκείας”, προσθέτοντας ότι ο στόχος του είναι η αναβίωση αυτού που αποκαλείται "Οθωμανικό Χαλιφάτο”. Όπως αναφέρει η ahram.org, ο κ. Ίσα συμπλήρωσε ότι υπό αυτό το πρίσμα η Τουρκία κινήθηκε για να εκμεταλλευτεί την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Τρίπολης για να πετύχει τους κακόβουλους στόχους της και για αυτόν τον λόγο οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι πίεσαν τον Σάρατζ να υπογράψει τις συμφωνίες με την Άγκυρα.

"Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Λιβύη είναι ένα Οθωμανικό κράτος και επιδιώκει την επιστροφή της Οθωμανικής αποικιοκρατίας για να αναβιώσει το επαίσχυντο καθεστώς τους στην περιοχή”, δήλωσε ο Λίβυος αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε ο Ίσα, οι συμφωνίες Σάρατζ- Ερντογάν άνοιξαν την πόρτα για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, όμως η κυβέρνηση της Τρίπολης άνοιξε διάπλατη την πόρτα στους τρομοκράτες.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος της Βουλής Αμπτέλ Αλί Αάλ, τόνισε ότι χώρα του θα δώσει την πλήρη υποστήριξη της στη Λιβύη στο αγώνα κατά των παρεμβάσεων ξένων δυνάμεων και τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες απειλούν την ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια