ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Ο Τραμπ δεν έχει έγκριση να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε πόλεμο»

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο με το Ιράν, χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου, μεταδίδει το Reuters.

«Είναι η άποψή μου ότι ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσιοδότηση για ένα πόλεμο με το Ιράν», τόνισε ο Σούμερ από το βήμα της ολομέλειας της Γερουσίας.

Επίσης, σημείωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτατους ηγέτες του Κογκρέσου πριν οι ΗΠΑ σκοτώσουν τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Αν σχεδιάζει μια μεγάλη αύξηση στρατευμάτων, και δυνητικά εχθρικών, για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση θα χρειαστεί έγκριση από το Κογκρέσο και την έγκριση από τον αμερικανικό λαό», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Σκληρή κριτική άσκησε και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν,ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι: «Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας ενός αλλοπρόσαλλου, ασταθή και επικίνδυνα ανίκανου αρχηγού. Τα στοιχήματα δεν θα μπορούσαν να είναι ψηλότερα. Κάθε ημέρα διακυβέρνησης Τραμπ, είναι μια επικίνδυνη ημέρα για τις ΗΠΑ και τον κόσμο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια