-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ποιο είναι το εμπόδιο για να κάνουν φορολογική τους έδρα την Ελλάδα οι πλούσιοι Ελληνοαμερικανοί!

Στον πανίσχυρο IRS (Internal Revenue Service), δηλαδή στην αμερικανική εφορία, φαίνεται να σκοντάφτει η πρόθεση εύπορων Ελληνοαμερικανών να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στη χώρα μας.

Οι ιδιαιτέρως ελκυστικές σχετικές διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν πριν από μιάμιση εβδομάδα στη Βουλή δίνουν την δυνατότητα σε Ελληνοαμερικανούς που επιθυμούν να μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική κατοικία τους και υλοποιώντας μέσα σε μια τριετία επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε ακίνητα, επιχειρήσεις ή κινητές αξίες στη χώρα μας, να μπορούν να φορολογηθούν εδώ για το παγκόσμιο εισόδημά τους πληρώνοντας εφάπαξ φόρο μόνο 100.000 ευρώ τον χρόνο και επιπλέον 20.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε συγγενικό πρόσωπο που θα φέρουν μαζί τους. Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι ότι απαλλάσσονται από φόρο κληρονομιών ή δωρεών περιουσίας που βρίσκεται στην αλλοδαπή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραμείνουν στην «ομπρέλα» του Non-Dom για διάστημα έως 15 φορολογικών ετών, χωρίς δυνατότητα παράτασης.

Ωστόσο, εύποροι Ελληνοαμερικανοί που θέλησαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή και εξέφρασαν δια τηλεφώνου το ενδιαφέρον τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, διαπίστωσαν στη συνέχεια πως, εάν προχωρήσουν, θα χάσουν την αμερικανική υπηκοότητά τους, γεγονός που θα δημιουργούσε σειρά προβλημάτων στη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους στις ΗΠΑ.

Η εμπλοκή δεν οφείλεται στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά αποκλειστικά στην αμερικανική νομοθεσία και στην εφαρμογή της από το παγκοσμίως γνωστό για την αυστηρότητά του IRS. Όπως επισημαίνουν ειδικοί στο αμερικανικό Φορολογικό Δίκαιο, οι ΗΠΑ είναι η μοναδική ανεπτυγμένη χώρα που φορολογεί τους πολίτες της για το παγκόσμιο εισόδημά τους, ανεξάρτητα από το πού αποκτήθηκε. Μάλιστα, οι Αμερικανοί πολίτες φορολογούνται στις ΗΠΑ για οποιαδήποτε δωρεά ή κληρονομιά.

Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς, Αμερικανοί πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες έχουν τρεις επιλογές: είτε να αγνοήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στις ΗΠΑ αλλά να βρεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι με κυρώσεις, είτε να συνεχίσουν να τις πληρώνουν κανονικά, είτε να αποποιηθούν την αμερικανική υπηκοότητα. Και οι τρεις επιλογές έχουν αξεπέραστα μειονεκτήματα.
Πηγή: newmoney.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.