ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με “οθωμανική” … σημειολογία το δώρο του Ερντογάν που ξετρέλανε τη Μέρκελ


Στην αρχή, όταν της προσέφεραν την ξύλινη κασετίνα, η Γερμανίδα καγκελάριος έδειχνε ξαφνιασμένη – αν όχι φοβισμένη!. Όμως, στη συνέχεια όταν είδε το δώρο του Ερντογάν μοιάζει να ξετρελάθηκε.

Έκανε σαν μικρό παιδί κι έφτασε μάλιστα, μπροστά σε όλους [και τις κάμερες που την αποθανάτισαν] να κάνει γκριμάτσες κοιτάζοντας τον εαυτό της στον βαρύ, μπρούτζινο καθρέφτη που της προσφέρθηκε.

Όλα αυτά έγιναν κατά το τέλος της τελετής υποδοχής της Αγκελας Μέρκελ από τον Ταγίπ Ερντογάν στο γερμανο-τουρκικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Όταν εξάντλησε τον ενθουσιασμό και τις γκριμάτσες, η Μέρκελ, υπό το χειροκρότημα του Ταγίπ Ερντογάν και των παρισταμένων ξανάβαλε τον μεγαλοπρεπή καθρέφτη στη θήκη του μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.

Άγνωστο αν η Μέρκελ θεώρησε “μαγικό” τον καθρέφτη και μέσα της ρώταγε “καθρέφτη – καθρεφτάκι μου”… για το πολιτικό της μέλλον.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί τί είχε στο μυαλό του ο Ερντογάν όταν πρόσφερε αυτό το δώρο.

Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία εδώ και αιώνες ο καθρέφτης είναι σύμβολο δύναμης και πλούτου. Γι’ αυτό και στα παλάτια οι σουλτάνοι τοποθετούσαν τεράστιους καθρέφτες.

Σύμφωνα με μελέτη του Ιστορικού Tolunay Sandikcioglu – όπως γράφει η Sozcu – στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ο καθρέφτης θεωρούνταν το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσε να δώσει ένας άνδρας σε μια γυναίκα. Σήμαινε μάλιστα “δεν μπόρεσα να βρω για να σου πάρω ομορφότερο δώρο από εσένα”…

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κι οι σουλτάνοι… είναι γνωστό ότι συγκινούν τον Ερντογάν. Όσο για την ομορφιά της Μέρκελ, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

HellasJournal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια