ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ιράν: «Το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή»


«Το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος της Ουάσινγκτον στην περιοχή», χαρακτήρισε τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, κάνοντας λόγο για εκδίκηση η οποία θα έρθει «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ορκίστηκε εκδίκηση για τον θάνατο του ιρανού υποστρατήγου. Το γεγονός ότι ο Σουλεϊμανί «έγινε μάρτυρας» είναι «η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια (...) Αν το θέλει ο Θεός, το έργο και ο δρόμος του δεν θα σταματήσουν εδώ, και τους εγκληματίες που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του και με αυτό των άλλων μαρτύρων τους περιμένει αδυσώπητη εκδίκηση», ανέφερε ο Χαμενεΐ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Όλοι οι εχθροί ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση, και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη», ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προειδοποίησε για «εξαιρετικά επικίνδυνη και άφρονα κλιμάκωση».

«Οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για όλες τις συνέπειες» της ενέργειας αυτής που βάζει σε «περιπέτειες» την περιοχή, ανέφερε ο Ζαρίφ μέσω Twitter, ενώ χαρακτήρισε τον θανόντα υποστράτηγο «την πιο αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Αλ Νούσρα — του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία — τα τελευταία χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια