ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χαφτάρ σε Τουρκία και Ρωσία: «Δεν κάνω εκεχειρία» Θα πολεμήσει «μέχρι τέλους» τους ισλαμιστές της Τρίπολης


Θα πολεμήσει «μέχρι τέλους» τους ισλαμιστές της Τρίπολης

Ο Χαλίφα Χαφτάρ έμεινε πιστός στη τζιχάντ που κήρυξε εναντίον της Άγκυρας και των ισλαμιστών της Τρίπολης και απέρριψε το κάλεσμα Τουρκίας, Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός.

Ο στρατηγός απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός από τη Ρωσία και την Τουρκία και δήλωσε ότι η επίθεσή του στην Τρίπολη και άλλες πόλεις θα συνεχιστεί, ανέφεραν τα ΜΜΕ της Λιβύης και το Γαλλικό Πρακτορείο τη Πέμπτη το βράδυ.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που έκαναν την Τετάρτη η Τουρκία και η Ρωσία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση που διάβασε ο εκπρόσωπός του, ο Άχμαντ αλ Μεσμάρι, ο Χάφταρ εκτιμά ότι η σταθερότητα ή η επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς «την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων» και τη διάλυση και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών που, όπως λέει, ελέγχουν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη είχε ημερομηνία εκκίνησης τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.

Άλλωστε, γιατί να δεχθεί την εκεχειρία εφόσον ο LNA να προελαύνει σε όλα τα μέτωπα και οι ισλαμιστές της Τρίπολης βρίσκονται υπό διάλυση. Αυτή τη στιγμή ο LNA είναι καθ οδόν για τη Μισράτα ενώ στην Τρίπολη συνεχίζει συνεχώς έδαφος ευρισκόμενος πλέον στα προάστια της.

Την ίδια ώρα πολλές ένοπλες ομάδες που υποστήριζαν τη κυβέρνηση Σαράτζ αυτομολούν κι εντάσσονται στον LNA, αφού βλέπουν πως ο επόμενος ισχυρός άνδρας της Λιβύης θα είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια