ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κωνσταντίνος Φίλης: Η Χάγη είναι το τέλος της διαδρομής των ελληνοτουρκικών διαφορών

Ποιοι είναι οι δρόμοι προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Το τέλος της διαδρομής των ελληνοτουρκικών διαφορών δεν μπορεί παρά να είναι η Χάγη ή μία συμφωνία η οποία θα προηγηθεί της Χάγης και ενδεχομένως να επισφραγιστεί στη Χάγη, δήλωσε στη HuffPost Greece ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, και εν όψει της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό East Med.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Χάγη, ο κ. Φίλης δήλωσε πως «πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διευθέτηση των διαχρονικών ελληνοτουρκικών διαφορών, και αυτό εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Η άλλη επιλογή θα ήταν πόλεμος, που δε θα διευθετούσε τις διαφορές μας, θα οδηγούσε σε επιδιαιτησία ή στη Χάγη, αλλά αυτό είναι κάτι που καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί».

Το θέμα, σημείωσε ο κ. Φίλης, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε στη Χάγη.

Διαβάστε το εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια