ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τουρκία και τη Ρωσία να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Λιβύη

Την άμεση αποχώρηση από τη Λιβύη των Ρώσων μισθοφόρων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων τρομοκρατών, ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με δήλωση εκπροσώπου του στην ιστοσελίδα μας, στο κανάλι OPEN και στην ΕΡΤ.
Σε δήλωση αργά το βράδυ, τονίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας στη Λιβύη.
  • «Στεκόμαστε με τον λαό της Λιβύης, καθώς εργάζεται για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς μέλλοντος, χωρίς ξένη παρέμβαση. Είναι θετικό βήμα ότι οι ηγέτες της Λιβύης αναγνωρίζουν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός. Αυτό πρέπει να ακολουθηθεί από μια πολιτική διαδικασία που προέρχεται από τα μέρη της Λιβύης και να μην τους επιβληθεί.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως οι ξένες χώρες που τροφοδότησαν τη σύγκρουση πρέπει να αποσύρουν τώρα τις δυνάμεις τους από τη Λιβύη.
  • «Καλούμε όλα τα μέρη της Λιβύης να επωφεληθούν της ευκαιρίας αυτής, μέσω της διαμεσολάβησης, για την αντιμετώπιση των πολιτικών, οικονομικών και ζητημάτων ασφαλείας που τα χωρίζουν».
Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης και ξεκαθαρίζει ότι «χώρες που παριστάνουν ότι υποστηρίζουν τη σταθερότητα της Λιβύης πρέπει να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους, συμπεριλαμβανομένων των ρώσων μισθοφόρων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Συρίων μαχητών, οι οποίοι έχουν επιδεινώσει σημαντικά τις ανθρωπιστικές συνθήκες».
https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια