ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μακρόν σε Ερντογάν: «Να μην υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη»


Τη σαφή και ομόφωνη καταδίκη της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθύμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, επιμένοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση της Λιβύης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας οι δύο αρχηγοί κρατών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στο Ιράν και τη Συρία, εκφράζοντας την κοινή ανησυχία τους για τις αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή, ενώ συνομίλησαν και για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

«Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επέμεινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση και επισήμανε την ανάγκη να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση που να συνδέεται με παρουσία ξένης στρατιωτικής επέμβασης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όπως σημειώνεται, τόνισε την ανάγκη να εδραιωθεί η διεθνής συναίνεση στη διάσκεψη του ερολίνου με σκοπό αφενός την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και αφετέρου την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στο διάλογο, ώστε να υπάρξει πολιτική λύση,υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ως προς το θέμα της Κύπρου ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε τη σαφή και ομόφωνη καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων χώρων τους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τουρκικές δραστηριότητες που επηρεάζουν την Κύπρο.

Για τη Συρία, ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση και ασφάλειας στην περιοχή, και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει κινητοποίηση της Γαλλίας, ώστε ο ΟΗΕ να διατηρήσει τη συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς και υπενθύμισε την προτεραιότητα που δόθηκε στον αγώνα κατά του ISIS και την πλήρη δέσμευση της Γαλλίας στη δράση του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια