-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Επιστρέφει άπραγο από το τεμάχιο 7, στην Τουρκία το Γιαβούζ: Αιφνιδιαστική μετακίνηση “Μπαρμπαρός”

Το βράδυ των Φώτων έβαλε πλώρη για τις τουρκικές ακτές το τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz», το οποίο ολοκλήρωσε την τέταρτη παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ήταν επίσης άγονη και χωρίς αποτέλεσμα όπως και οι τρεις προηγούμενες, γράφει ο Πέτρος Θεοχαρίδης στον Φιλελεύθερο.

Υπενθυμίζεται ότι το «Yavuz» βρισκόταν από τις 6 Οκτωβρίου 2019 σε περιοχή περί τα 80 ν. μίλια νότια των ακτών του Πισσουρίου, σε περιοχή του περι-ερατοσθένιου δακτυλίου, εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με την παράτυπη τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο το τουρκικό γεωτρύπανο θα συνέχιζε την παράνομή του δραστηριότητα στο εν λόγω σημείο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020.
  • Να σημειωθεί ότι συνεχίζει από τα μέσα περασμένου Νοεμβρίου την παράνομή του γεώτρηση νότια της χερσονήσου της Καρπασίας και ακριβώς στο όριο των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο, ο «Πορθητής» (Fatih), η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.
  • Μέχρι τώρα η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πέντε παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δύο δυτικά της Πάφου, δύο νότια της χερσονήσου της Καρπασίας και μία νότια του Πισσουρίου στο τεμάχιο 7.
Την ίδια ώρα, σε μια νέα μη αναμενόμενη κίνηση, από τις αρχές της εβδομάδας η Τουρκία μετακίνησε το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», από την περιοχή που είχε παράτυπα δεσμεύσει, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, για σεισμογραφικά στα τεμάχια 2 και 3 της κυπριακής ΑΟΖ, κατά μήκος του άξονα των ακτών Λάρνακας – Κάβο Γκρέκο.
Συγκεκριμένα, το σεισμογραφικό μετακινήθηκε βόρεια και το τελευταίο 48ωρο πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες στις βόρειες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας και συγκεκριμένα σε περιοχή που βρίσκεται περίπου 12 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της κατεχόμενης Γιαλούσας.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.