ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Reuters: Σύροι αντάρτες υπογράφουν συμβάσεις ως «σωματοφύλακες» στη Λιβύη

Την υπογραφή συμβάσεων από Σύρους μαχητές ώστε να εργαστούν ως «σωματοφύλακες» στη Λιβύη αναδεικνύει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο στη συνέχεια αναφέρει πως οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία θα εργαστούν επ' αμοιβή για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ώστε να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Στο δημοσίευμα του Reuters, ωστόσο, αναφέρεται και δήλωση εκπροσώπου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος διέψευσε νωρίτερα σήμερα πως η Άγκυρα ζήτησε να σταλούν μαχητές του στη Λιβύη, ενώ μία ακόμη στρατιωτική πηγή του FSA ανέφερε ότι δεν αναπτύσσονται μέλη του στη Λιβύη.

Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εστάλη σήμερα στην Εθνοσυνέλευση. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας (…) θα επηρεαστούν αρνητικά αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις από τον λεγόμενο Λυβικό Εθνικό Στρατό και οι συγκρούσεις μετατραπούν σε σοβαρό εμφύλιο πόλεμο», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.

Πέρσι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη (κυρίως κοσμήματα, έπιπλα, πουλερικά και άλλα είδη) έφτασαν το 1,5 δισεκ. δολάρια και ήταν τετραπλάσιες από τις εισαγωγές (κυρίως μετάλλων) από τη χώρα αυτή. Στη Λιβύη δραστηριοποιούνται επίσης πολλές τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, όπως οι Ustay Yapi, Tekfen και Guris Insaat.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια