ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Die Zeit der niedrigen Strompreise ist vorbei - Τα χρόνια των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν παρέλθει ...


Η Γερμανία σκέφτεται να κλείσει τα λιθανθρακικά και λιγνιτικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής μέχρι το 2038 κι αυτό έχει προκαλέσει ρίγη ανατριχίλας στη βιομηχανία της, που το 2022 θα χάσει και τα τελευταία πυρηνικά εργοστάσια. Μια εταιρεία συμβούλων στο Μόναχο εξέτασε τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής λόγω της σταδιακής απόσυρσης των ανθρακικών εργοστασίων και το βασικό συμπέρασμα το βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα: Τα χρόνια των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν παρέλθει, καθώς ο άνεμος φυσά δωρεάν κι ο ήλιος λάμπει τζάμπα, αλλά το χέρι των "επενδυτών" μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην τσέπη των καταναλωτών.

"Η τιμή του ρεύματος θα μπορούσε να εκτοξευθεί, από περίπου 40€/MWh το 2018 σε έως 65€/MWh μέχρι το 2022", λέει το δελτίο τύπου που παρουσιάζει τα συμπεράσματα της εξέτασης. Χάρη στη διαβόητη Energiewende η Γερμανία έχει ήδη τα πιο ακριβά τιμολόγια ρεύματος στην ΕΕ, ενώ στις 15/10 ανακοινώθηκε και νέα αύξηση 5% στην προσαύξηση της τιμής ρεύματος λόγω του νόμου EEG, που για το 2020 θα φθάσει στα 6,756 λεπτά/kWh. Κι αφού το 2022 είναι πια κοντά, πολύ κοντά, μια ...
αύξηση έως 62,5% στην χονδρική τιμή θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, για το μάδημα των Γερμανών καταναλωτών. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο FacebookΝα επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FBμάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Για όποιον δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη Γερμανία, την Κυριακή 27/10 είχε τοπικές εκλογές το κρατίδιο της Θουριγγίας, ο "πράσινος πνεύμονας" της Γερμανίας. Το CDU, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ, κυριολεκτικά καταβαραθρώθηκε, χάνοντας 11,7% και πέφτοντας απ' την 1η στην 3η θέση. Ανεβαίνοντας μόλις 2,8% το Die Linke, η Αριστερά, βρέθηκε απ' τη 2η στην 1η θέση. Αλλά ο μεγάλος, ο πολύ μεγάλος κερδισμένος, για άλλη μια φορά σε τοπικές εκλογές, ήταν το AfD, η Εναλλακτική για τη Γερμανία, που κέρδισε 12,8%, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό και περνώντας απ' την 4η στη 2η θέση. Χαμένοι για άλλη μια φορά οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD στο 8,2%, χαμένοι οι Πράσινοι στο 5,2%, αλλά παραμένοντας στο Κοινοβούλιο, κερδισμένο το FDP, αφού αυτή τη φορά έπιασε το όριο του 5% και μπήκε στο Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή μετατόπιση των ψηφοφόρων στα κόμματα που καθόλου δεν καλοβλέπουν την Energiewende κι αυτή θα είναι τελικά η κληρονομιά που αφήνει η Μέρκελ φεύγοντας: η μεγάλη ενίσχυση της ακροδεξιάς. 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια