-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Εξευμενίζοντας το «θηρίο»…

Η Ελλάδα πληρώνει και θα συνεχίσει για πολύ καιρό να πληρώνει την πολιτική του Κώστα Σημίτη. Το έθνος μας δεν έχει υποστεί μόνο τις συνέπειες της παταγώδους αποτυχίας, σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα του συλλογικού βίου, της περιόδου που κυβερνούσε το καθεστώς Σημίτη, αλλά είναι αναγκασμένο να καταβάλλει βαρύτατο κόστος στα ελληνοτουρκικά - και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

Οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη με τα Ιμια, την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, τις συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι και τις διεθνιστικές, αντιπαραδοσιακές φενάκες που είχε αναγάγει σε «ιερά δόγματα» οδήγησαν την πατρίδα μας σε μια τροχιά δορυφοροποίησης προς την Τουρκία.

Επί Σημίτη καλλιεργήθηκε το ιδεολόγημα της «πρόσδεσης» της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό άρμα με στόχο τον… εξευρωπαϊσμό της. Οι άνθρωποι του καθεστώτος που έπληξε καίρια τις λειτουργίες του κράτους και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίαζαν τις άτακτες υποχωρήσεις των κυβερνήσεων Σημίτη ως ενέργειες προσαρμοσμένες σε μια στρατηγική που θα «υποχρέωνε» την Τουρκία να βάλει νερό στο κρασί της, όσον αφορά τις παράνομες αξιώσεις τις οποίες ήγειρε σε βάρος της Ελλάδας.

Με την πάροδο των χρόνων και την εισροή (ελέω Ελλάδος) των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα ταμεία της, η Τουρκία όχι μόνο δεν έβαλε νερό στο κρασί της αλλά μεγάλωσε τον κατάλογο των αξιώσεών της και κλιμάκωσε τις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειές της.

Οι αναλύσεις εκείνων που η «συμμαχία των προθύμων» αποκαλούσε ειρωνικά «τουρκοφάγους» επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις, ενώ τα ηττοπαθή και ενδοτικά ευχολόγια των «ειδικών» της συμφοράς διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Και τώρα που (υποτίθεται ότι) η γειτονική χώρα είναι διεθνώς απομονωμένη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό, ζητάει τα ρέστα για τις σφαγές που διέπραξαν οι κεμαλικοί γενοκτόνοι το 1922 και δηλώνει ότι «η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο»!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής εξευμενισμού της Τουρκίας που επινόησαν οι κυβερνήσεις του καθεστώτος Σημίτη…

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.