-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Μαζικές συλλήψεις μελών Νιγηριανής μαφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη


Η αστυνομία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συνέλαβε δεκάδες ύποπτα μέλη της Νιγηριανής μαφίας, καθώς η εγκληματική αυτή οργάνωση εξαπλώνεται στην Ιταλία και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή ήπειρο

Οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Μάλτας διενήργησαν τη διεθνή επιχείρηση, η οποία απευθυνόταν σε δύο μεγάλες ομάδες μελών της Νιγηριανής μαφίας. Η αστυνομία έχει στοιχεία που αφορούν λαθρεμπόριο ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς και της πορνεία, αναφέρουν τα Ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία .

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, οι συλλήψεις στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα στην Απουλία, τη Σικελία, την Καμπανία, την Καλαβρία, το Λάτσιο, το Abruzzo, τη Marche, την Emilia Romagna και το Veneto.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας της Εισαγγελίας του Μπάρι περιέγραψε τη Νιγηριανή μαφία ως «φυλετική και αδίστακτη». Σημείωσε ότι οι Νιγηριανοί κατάφεραν να επεκταθούν σημαντικά στη βόρεια Ιταλία και ακόμη και στο νότο και τη Σικελία, όπου ανταγωνίζονται τώρα με παραδοσιακές ιταλικές ομάδες μαφίας.

Οι δύο κύριες ομάδες στην Ιταλία είναι το «Supreme Eye» και το «Black Axe», το τελευταίο των οποίων αυξάνεται επίσης με επιρροή σε χώρες όπως η Σουηδία , σύμφωνα με έκθεση του Οκτωβρίου.

Οι Νιγηριανοί έζησαν στην Ιταλία τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 και η πρώτη σύλληψη ενός Νιγηριανού για ναρκωτικές πράξεις επήλθε το 1987. Έκτοτε, η νιγηριανή μαφία αναπτύχθηκε γρήγορα και καθιέρωσε σημαντικές παρουσίες σε περιοχές όπως το Παλέρμο και το Κάλιαρι.

Η μαφία είναι επίσης γνωστή ως «juju» - μια μορφή voodoo που ασκείται στη Νιγηρία για τον καλύτερο έλεγχο των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και των πόρνων, οι περισσότεροι από τους οποίους εισάγονται στην Ευρώπη από την Αφρική χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ή παράνομη μετανάστευση.

Τα ναρκωτικά αποτελούν επίσης σημαντική πηγή εσόδων, με τη Νιγηριανή μαφία να χρησιμοποιεί μια τακτική πολλών λαθρεμπόρων που μεταφέρουν μικρές ποσότητες ναρκωτικών για να μετριάσουν τις απώλειες για τους εγκληματίες που έχουν συλληφθεί από τις αρχές.

Η ιταλική Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) εξέφρασε επίσης ανησυχίες νωρίτερα φέτος σχετικά με τη δυνατότητα ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων όπως η Boko Haram να ριζοσπαστικοποιούν μέλη της νιγηριανής μαφίας.

Breitbart

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.