-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Καταγγελία από την Μυτιλήνη: Μας κοροϊδεύει ο Χρυσοχοϊδης

Σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που απευθύνεται στην Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Dunja Mijatovic, η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να λειτουργήσει μία (κλειστή) νέα δομή σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Λέρος) ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα υφιστάμενα (ανοικτά) Κ.Υ.Τ. (“As regards the islands, the Government is planning to have a facility on each of the five islands, to operate in PARALLEL with existing reception centers”) (προφανώς πλην των νησιών Λέρου και Κω, όπου η υπάρχουσα ανοικτή δομή θα μετατραπεί σε κλειστή).

Η επιστολή αυτή αποτελεί αθέτηση μιας επίσημης κυβερνητικής εξαγγελίας (δηλ. τη δημιουργία νέων δομών κλειστού τύπου στα νησιά αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα κλείσουν οι ήδη υπάρχουσες ανοικτές δομές) και αποδεικνύει ότι οι τοπικές κοινωνίες ορθά διέγνωσαν και εδώ την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει απέναντι στο κράτος και προχώρησαν άμεσα σε άρνηση των κυβερνητικών σχεδίων δια των αποφάσεων των αντίστοιχων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

Οι δικαιολογίες του υπουργείου ότι στην επιστολή επεξηγείται η προσωρινή (;;) παράλληλη λειτουργία κλειστών και ανοικτών δομών (οι οποίες θα κλείσουν μόλις ετοιμαστούν οι κλειστές), δεν πείθουν πλέον κανέναν. Πώς άραγε είναι δυνατή η παράλληλη λειτουργία ενός υφιστάμενου ανοικτού κέντρου και ενός υπό κατασκευή κλειστού κέντρου πριν αυτό ολοκληρωθεί ;

Κατόπιν αυτών, καλούμε τις αυτοδιοικητικές αρχές του νησιού μας και του βορείου αιγαίου γενικότερα, να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι στην άμεση οργάνωση κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων των νησιών και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα αντίδρασης.

Συνδυασμός Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ"
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.