ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτή είναι η πρόταση αποκατάστασης και αναβάθμισης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης


[full_width] [left_sidebar]

Είναι ένα από τα ιστορικά κτίρια της Ορθοδοξίας, από τα θρανία του οποίου έχουν περάσει πεφωτισμένοι ιεράρχες με διεθνή ακτινοβολία.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης «γυρίζει» σελίδα, με στόχο να καταστεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό campus. Ο Αρχων Εξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διοικητής του Αγίου Ορους Αθανάσιος Μαρτίνος ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τόσο την υλοποίηση της σχετικής μελέτης όσο και την εφαρμογή της. Ο Αθανάσιος και η Μαρίνα Μαρτίνου ανέθεσαν τη συνολική διαχείριση του έργου στη γνωστή εταιρία της Θεσσαλονίκης «Πενέλης Σύμβουλοι Μηχανικοί» με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο, ενώ τις μελέτες έχει αναλάβει το τουρκικό γραφείο «Tabanlioglou Architects» με μεγάλη εμπειρία σε συγκεκριμένα projects.

Ο «Ε.Τ.» παρουσιάζει την πρόταση αποκατάστασης και αναβάθμισης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την οποία ενέκρινε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αναμένεται βάσει αυτής να ξεκινήσουν οι μελέτες. Αν όλα πάνε καλά, θα έχουν ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ τα απαραίτητα έργα –συνολικού προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ– θα έχουν περατωθεί το 2024.


Αποκλειστικό: 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ  https://www.eleftherostypos.gr/

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια