-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Κ. Γρίβας : Η Τουρκία θέλει την Ελλάδα Γεωπολιτικό «Φάντασμα»

Κατάσταση προ-πολέμου με επικοινωνιακά πυρηνικά από την Τουρκία
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε με νόημα ότι η λεγόμενη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, είναι απτή απόδειξη ότι η Τουρκία δεν εξαφανίζει απλά Ελληνικά νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά αγνοεί πλήρως την Ελλάδα ως χώρα με κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, περίπου λειτουργώντας σαν να υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μόνο θάλασσα και καμία άλλη χώρα με δικαιώματα όπως η Ελλάδα ή η Κυπριακή Δημοκρατία.
Όπως είπε η Τουρκία που λειτουργεί πλέον ως αυτόνομος δρώντας στην περιοχή , θέλει την Ελλάδα όχι απλά προτεκτοράτο στην σφαίρα επιρροής της, αλλά γεωπολιτικό φάντασμα. Ως εκ τούτου οι θιασώτες του κατευνασμού στην Ελλάδα, απλά ακούσια ή όχι συνεργάζονται με αυτή ακριβώς την λογική. Κατά τον κ. Γρίβα, ο έλληνας Πρωθυπουργός στο Λονδίνο αύριο δεν έχει και πολλά περιθώρια έναντι του Ερντογάν και φυσικά κανένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν μπορεί πλέον να συζητηθεί με τέτοια κατάσταση προ-πολέμου επικοινωνιακά από την Τουρκία, όταν είναι προφανές ότι σύντομα θα προχωρήσει και σε πρακτική ακραία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Όπως είπε ο κ. Γρίβας, η Ελλάδα πρέπει πλέον να καταστήσει σαφές στη Τουρκία, ότι οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί, δεν έχει άλλη υποχώρηση και η αποτρεπτική απάντηση πλέον θα είναι συντριπτική. Ο καθηγητής γεωπολιτικής ανέλυσε επίσης γιατί η Τουρκία διεκδικεί πλέον με ισορροπίες ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες ισχύος , πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο


Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.